Seimas linkęs daugiau nepriklausomybės gynėjų skirti valstybės paramą būstui atnaujinti

Seime skinasi kelią pataisos, leisiančios nuo šių metų birželio renovuojant būstą į valstybės paramą pretenduoti daugiau nukentėjusiųjų nuo 1991 metų sausio įvykių ir  vėliau vykdytos SSRS agresijos šeimų narių.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė tai numatančioms Valstybės paramos daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymo pataisoms: už balsavo 99 parlamentarai, o susilaikė keturiolika. Galutinis balsavimas – kitame posėdyje.

Pakeitimai numato, kad valstybės paramos galės siekti žuvusiųjų nepriklausomybės gynėjų vaikai, našliai ir tėvai, taip pat – gynėjų, netekusių 45 proc. ir daugiau darbingumo arba pripažintų invalidais, nepilnamečiai vaikai, sutuoktiniai, tėvai.

Jiems būtų kompensuojamas būsto atnaujinimo projekto parengimas, jo įgyvendinimo administravimas, statybos techninės priežiūros išlaidos, paskolos draudimo įmoka. Taip pat būtų išmokama vienkartinė kompensaciją už paskolą, paimtą daugiabučiam modernizuoti, ar palūkanas, jeigu jos jau būtų apskaičiuotos iki įstatymo įsigaliojimo.

Dabar valstybės parama teikiama tik nepriklausomybės gynėjams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių