Seime – sprendimas dėl atnaujinto subsidijų jaunų šeimų būstui teikimo modelio

Seimas antradienį balsuos dėl naujos tvarkos, pagal kurią nuo kitų metų būtų skiriamos subsidijos jaunoms šeimoms, norinčioms įsigyti būstą regionuose.

Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo pataisos numato, kad šeimos ir toliau galėtų su valstybės parama įsigyti būstą aplink Vilniaus, Kauno, Klaipėdos didmiesčius esančiose savivaldybėse – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos rajonuose, jeigu jo vertė neviršytų vidutinės konkrečios savivaldybės daugiabutyje esančio būsto vertės.

Pagal naują tvarką subsidija siektų 7,5 proc. būsto paskolos (iki 87 tūkst. eurų) sumos, o įsigyjamo būsto maksimali vertė – 120 tūkst. eurų. Iki šiol ji nebuvo ribojama.

Seime daugiausia diskusijų kilo, ar susieti subsidijos dydį su vaikų skaičiumi – siūlyta palikti iki šiol galiojančią tvarką, pagal kurią subsidija siektų 20-30 proc. priklausomai nuo vaikų skaičiaus, tačiau siūloma dydžius sumažinti.     

10 proc. subsidija būtų skiriama šeimoms, neauginančioms vaikų ar turinčioms vieną, 12,5 proc. – jeigu šeimoje auga du vaikai, o 15 proc. – kai šeimoje būtų trys ar daugiau vaikų.

Taip pat siūloma leisti šeimoms įsigyti būstus su daline apdaila bei statytis juos savo paveldėtuose, dovanotuose ar kitaip įsigytuose sklypuose.


Šiame straipsnyje: subsidijosjaunos šeimosbūstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaunystės kultas tęsiasi

Jaunystės kultas tęsiasi portretas
jis priešpastato kartas. Kodėl aš turiu dirbti. Jiems lengviau darbintis ir dar iš mano uždirbtų pinigų, jiems butai. Bjauru.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių