Seimo pirmininkė: kai kurie alkoholio draudimai rezultatų nedavė, tik erzino žmones

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai siūlant plėsti alkoholio prekybą parodose, mugėse ir masiniuose renginiuose, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad būtų logiška apsvarstyti kai kurių ribojimų švelninimą.

„Manau, kad būtų logiška, tarkim, pavasario sesijoje apsvarstyti ir pritarti kai kurių draudimų atšaukimams, kurie iš esmės jokio rezultato nedavė, o kai kurie iš jų tiesiog erzina žmones“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, visuomenės požiūris į alkoholį keičiasi, todėl itin griežti ribojimai nėra reikalingi.

„Visuomenė keičiasi ir šioje srityje ji keičiasi į gerąją pusę, bet nemanau, kad tai yra susiję su draudimais, o tiesiog su požiūriu jaunosios kartos į sveiką gyvenimo būdą, į pavojus, kurie slypi tuomet, kai imi piktnaudžiauti alkoholiu ir kitomis medžiagomis. Tas pozityvesnis požiūris ir sveikesnis gyvenimo būdas, čia įvairiai galima pažiūrėti, galbūt tai yra priežastis neriboti to, ko nebūtina riboti ir nedrausti to, ko nebūtina drausti“, – sakė Seimo pirmininkė.

Ji pridūrė, kad šis darbas Seime galėtų būti „vienas iš smulkių, bet įmanomų“.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo plėsti alkoholio prekybą parodose, mugėse ir masiniuose renginiuose – čia siūloma leisti prekiauti ne tik alumi, alaus mišiniais, sidru, bet ir nestipriais natūralios fermentacijos gėrimais, vaisių vynu, alkoholiniais kokteiliais.

Ministerija taip pat siūlo panaikinti dalį vienkartinių prekybos alkoholiu licencijų rūšių, vietoj 9 įvedant tik tris. Dabar penkios licencijos yra vienkartinės, išduodamos prekybai įvairiuose renginiuose ir mugėse.

Be to, paskutinę praėjusių metų dieną – gruodžio 31-ąją, kuri sutapo su sekmadieniu, žmonėms prekybos centruose bandant spėti įsigyti alkoholio iki 15 valandos ir nusidriekus didelėms eilėms, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė šią savaitę teigė, kad alkoholio kontrolė turėtų būti švelninama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labiausiai erzina

labiausiai erzina  portretas
kad sudėtinga įsigyti gero ruginio samagono. Kuriuo užpylus ąžuoliuko žievę ir palaikius bent porą metų gaunasi itin gardus viskis. Krautuviniam iki tokio toli.

...

... portretas
tai kad didžiausi rėmėjai buvo liaudis nes liaudžiai nepatiko ribojimai tai ji ir išrinko šitą valdžią kad tuos ribojimus panaikintų,per vėlai bando atidirbti,per vėlai

Jonas

Jonas portretas
O mane erzina bendradarbė,na, ir... Bando atisirbti rėmėjams- nepavyks.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių