Siekiant didinti energetikos srities studentų skaičių, pasirašytas memorandumas

  • Teksto dydis:

Energetikos ministerija trečiadienį su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Lietuvos mokslo įstaigomis ir energetikos įmonėmis pasirašė tarpusavio susitarimo memorandumą. Juo sutarta kartu didinti energetikos studentų skaičių aukštosiose mokyklose bei studijų kokybę.

„Šiandienos memorandumas yra vienas iš žingsnių, kuriais siekiame esamus ir būsimus aukštos kvalifikacijos specialistus atgręžti į energetiką ir parodyti, kaip jie galėtų realizuoti savo potencialą, – pranešime teigė energetikos ministras Dainius Kreivys.

„Energetikoje reikės įvairiausio profilio specialistų – nuo inžinierių iki kibernetinės saugos specialistų, nuo fizikų iki meteorologų. Todėl užduotis – parodyti energetikos galimybes ir galimybes energetikoje – tenka jau šiandien mums visiems“, – pridūrė jis.

Pasak ministerijos, kad būtų užtikrintas efektyvus energetikos sektoriaus vystymasis, būtina didinti kvalifikuotų energetikos specialistų skaičių. Iki 2030 metų planuojama parengti ne mažiau kaip 1,9 tūkst. energetikos srities specialistų, o iki 2050 m. užtikrinti visapusį kompetentingų specialistų poreikį.

Europos ekonomikai ir pramonei persiorientuojant į klimatui neutralią veiklą, skaičiuojama, kad Lietuvos energetikos sektoriuje 2050 m. galėtų būti sukurta 140 000 naujų darbo vietų.

Memorandumą pasirašė Energetikos ministerija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, bendrovė „EPSO-G“, bendrovė „Ignitis grupė“, bendrovė „KN Energies“, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Kauno technologijos universitetas, Klaipėdos universitetas, Marijampolės kolegija, Tauragės švietimo centras ir Panevėžio švietimo centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių