„Sodros“ atstovė: dalyvauti pensijų kaupime šiemet atsisakė beveik 30 tūkst. gyventojų

Iš 68 tūkst. į antros pakopos pensijų fondus šiemet įtrauktų gyventojų, beveik 30 tūkst. iš jų atsisakė dalyvauti pensijų kaupime, sako „Sodros“ atstovė Malgožata Kozič.

„Iš tų, kurie kažkokį veiksmą atlieka, tai jie dažniausiai atsisako (dalyvauti pensijų kaupime – BNS). (...) Tokių atsisakiusių iš 68 tūkstančių įtrauktųjų yra beveik 30 tūkstančių“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė M. Kozič.

Pasak „Sodros“ atstovės, pensijų kaupimo bendrovę šiemet keitė keletas tūkstančių gyventojų.

Pensijų kaupimo įstatymas numato, kad žmonės įtraukiami į kaupimą kas trejus metus, kol jiems sukaks 40 metų. Šiemet į kaupimą pakartotinai įtraukti 2020 metais jame nepanorę dalyvauti gyventojai.

Į kaupimą automatiškai įtraukti žmonės gali atsisakyti dalyvauti pensijų kaupime – apie tai jie turi raštu pranešti „Sodrai“ iki liepos. Nepranešę „Sodrai“ apie atsisakymą dalyvauti pensijų kaupime gyventojai nuo liepos automatiškai taps jo dalyviais.

Visuomenėje kilus diskusijoms dėl automatinio įtraukimo į antrąją pensijų sistemos pakopą, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kovą pasiūlė numatyti lankstesnes sąlygas naujai į antros pakopos pensijų fondus įtrauktiems žmonėms – atsisakę dalyvauti pensijų kaupime jie pakartotinai būtų kviečiami tik vieną kartą, be to, per pirmus tris mėnesius jie galėtų nuspręsti pasitraukti iš sistemos.


Šiame straipsnyje: pensijapensijos kaupimasSodra

NAUJAUSI KOMENTARAI

90 tieji nuostabus pavizdys

90 tieji nuostabus pavizdys portretas
bankai ir investicines akcines bendroves... gyventoju gerove ysisavinusius dydvyrius puikiai prisimena... nieko asmenisko tiesiog an nereikia pensijos, as noriu pats ja kaupti savistoviai kodel negalima ?

Vau

Vau portretas
net 30 tūkst.protingų užaugo. Šaunuoliai.

Klpd.

Klpd. portretas
jei žinotum kad tuos pinigus atgausi, jei padėtis šalyje būtų stabili ir saugi, ir jei dabartinių kažkokių veikėjų suorganizuoti fondai nebūtų tokie aiškūs ,,loxotronai", tai būtų galima pagalvot apie kaupimo reikalingumą (pasidomėkit kaip pasibaigė tokių fondų diegimas Lotynų Amerikoje..) Mano nuomone, visi būsimai pensijai skirti pinigai turi eiti Valstybei. Ta, nors ir kas bebūtų, vistiek kaip nors vienintelė trauks iš ,,duobės". Jeigu - ką:D)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių