D. Kreivys JAV susitiks su energetikos pareigūnais, lankysis energetikos laboratorijoje

  • Teksto dydis:

Energetikos ministras Dainius Kreivys šią savaitę lankosi JAV, kur lankysis šios šalies Energetikos departamentui priklausančioje Aidaho nacionalinėje laboratorijoje, su kuria Lietuva netrukus ketina pasirašyti susitarimą dėl dalyvavimo bendrame energetikos sektoriaus kibernetinio saugumo stiprinimo projekte, pranešė Energetikos ministerija.

Be to, D. Kreivys susitiks su JAV energetikos sekretorės pavaduotoju Davidu Turku (Deividu Terku) – ketinama aptarti bendradarbiavimą, Lietuvos pasirengimą elektros tinklų sinchronizacijai su Vakarų Europa, regioninį energetinį saugumą, taip pat paramą Ukrainos energetikos sektoriui.

D. Kreivys taip pat pristatys Lietuvos pasirengimą pereiti prie 100 proc. atsinaujinančios energetikos ir jos ištekliais padengti visą vartojimo poreikį.

Vizito JAV metu D. Kreivys taip pat susitiks su naujausias branduolinės energetikos technologijas ir mažus branduolinius reaktorius vystančių JAV energetikos bendrovių atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
ir kiek mum kainuos tas kreivas kibir vibir? kiek amerikonas parems partija?

jo amerikonai

jo amerikonai portretas
tikrai pasirūpins kad kitoje žemės pusėje esančios šalies-nykštukės starteginiai energetikos objektai būtų saugūs :D) Kreivo kreivas darbas. Kaip visada

Ale matai!

Ale matai! portretas
Kreivas jau ir i JAV energetika kesinasi!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių