Teisėsaugai tiriant „Contribee“, ketinama griežtinti finansavimo sektoriaus įmonių reguliavimą

Teisėsaugai atliekant su rėmimo platforma „Contribee“ susijusį tyrimą, prezidento patarėjas Vaidas Augustinavičius neatmeta galimybės griežtinti sutelktinio finansavimo sektoriaus įmonių reguliavimą.

„Pirmiausia reikia palaukti tyrimo išvadų, bet neatmesti to, kad galbūt kažkokio reguliavimo gali reikėti“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė V. Augustinavičius.

Kaip skelbta anksčiau, su „Contribee“ susijusį tyrimą vykdo Kauno apygardos prokuratūra.

Anot Prezidentūros atstovo, sulaukus teisėsaugos institucijų tyrimo rezultatų, sprendimus dėl griežtesnio sektoriaus reguliavimo galėtų siūlyti Finansų ministerija.

„Kalbant bendrai apie visą sutelktinio finansavimo sistemą – (...) tam tikri kriterijai yra. Be abejo, kiekvienas atvejis, kuris parodo tam tikrą trūkumą, jis turbūt verčia visas institucijas pagalvoti, ar nėra vietos, kur galima būtų patobulinti (sistemą – ELTA), kad tokių atvejų sumažėtų“, – tikino V. Augustinavičius.

Prokuratūrai vykdant su sutelktinio finansavimo platforma „Contribee“ susijusį tyrimą, pirmadienį tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas paskelbė, kad buvęs bendrovės direktorius Gediminas Ratkevičius iš platforma besinaudojančios nevyriausybinės organizacijos „Blue/Yellow“ sąskaitos pasisavino daugiau nei 130 tūkst. eurų.

Kaip nurodė pati organizacija, tam tikros sumos trūkumas sąskaitoje metų pradžioje pastebėtas buvo, tačiau, pasikreipus į „Contribee“, lėšos buvo sugrąžintos, tad organizacija nuostolių nepatyrė.

Kaip skelbė naujienų portalas „Delfi“, įmonės direktorius Adrijus Jakučionis platforma besinaudojančius kūrėjus laišku informavimo apie buvusio vadovo Gedimino Ratkevičiaus atleidimo aplinkybes. Teigta, kad vienas „Contribee“ akcininkų buvo atleistas iš pareigų, nes su įmone sudarė paskolos sutartį.

A.Jakučionio teigimu, praeityje „Contribee“ taip pat laiku neteikė finansinių deklaracijų. Kaip portalui nurodė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), mokestinė bendrovės nepriemoka siekia 73 tūkst. eurų. Šių metų birželio pabaigoje įmonė buvo skolinga „Sodrai“ 3,2 tūkst. eurų, o rugpjūčio 8 dieną skola tesiekė 6 eurus.

Finansines ataskaitas Registrų centrui „Contribee“ paskutinį kartą teikė už 2021 metus, tuomet įmonės nuostoliai siekė daugiau nei 51 tūkst. eurų, pajamos sudarė 26,9 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių