V. Gedvilas: planuojame didinti pensijas

Seimo pirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas sako, kad diskutuojant dėl mokesčių sistemos pertvarkos valdantieji svarstys ir pensijų didinimo klausimą.

Pasak jo, šis klausimas buvo aptartas išplėstiniame valdančiosios koalicijos partnerių posėdyje.

„Gerbiamas Algirdas Butkevičius paaiškino, kad pačiu artimiausiu metu visas mokesčių paketas kaip projektas bus pateiktas koalicijos partneriams ir mes svarstysime ne vien tik mažą segmentą, bet svarstysime visą mokesčių sistemą, kokia yra ir kokie galimi mokesčių sistemos pakeitimo variantai, tame tarpe ir pensijų“, - interviu radijo stočiai „Laisvoji banga“ penktadienį sakė V. Gedvilas.

„Taip, mes vis tiek vienokiu ar kitokiu būdu turime didinti žmonėms pensijas, nes išgyventi už tą pensiją, kokią dabar žmonės gauna yra pakankamai sudėtinga. Tiesiog laiko klausimas, aš manau, mas viską turime padaryti, kad pensijos didėtų, nes kainos, kaip matome, tikrai nemažėja“, - dėstė Seimo pirmininkas.

Konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė 2008 metais prasidėjus finansų krizei ėmėsi taupymo priemonių - sumažino darbo užmokestį valstybinio ir viešojo sektoriaus darbuotojams, buvo sumažinusi pensijas ir padidino kai kuriuos mokesčius.

Kovo pabaigoje premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad centro kairės Vyriausybė pradės „grąžinti sunkmečio skolas“.


Šiame straipsnyje: pensijosdidinimasVydas Gedvilas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ona

ona portretas
labai laiku keliamas klausimas.Tik reiketu pirmiausia nustatyti ,kad didinamos pacios maziausios pensijos.Dabar buvo padidintos,perskaiciuojant,pensijos ,kurios siekia 1500.Jeigu truksta sodrai pinigu,reikia ivesti pensijos ribas.Tai butu suma,leidzianti isgyventi.Dadejimas keliu litu negelbes.

Motiejus

Motiejus portretas
Būtų labai solidu iš Gedvilo pusės, kad prieš pensijų didinimą, jos būtų sugražintos, tas kurias nusavino.Antraip bus akivaizdu, kad vienų pensininkų sąskaita maloninami nauji pensininkai.

as

as portretas
vat idomu,kada atstatys VRM pensijas?Man "sugebejo" is 455 lt atimt 130lt.AS nedirbanti pensininke o apie musu pensiju atstatyma nezodzio.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių