V.Dražinas: Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimas intensyvėja

Pirmasis Lietuvos – Baltarusijos regioninio bendradarbiavimo forumas prasidėsiantis šį penktadienį patraukė Lietuvos verslininkų ir politikų dėmesį.

Į Minsko srities Maladečenos mieste vyksiantį forumą planuoja aplankyti per 150 dalyvių iš Lietuvos. Daugiau nei pusmetį ruoštas renginys suteiks galimybę Lietuvos verslo ir politikos atstovams tiesiogiai bendrauti su jų kolegomis Baltarusijoje, aptarti galimas bendradarbiavimo gaires.

Vienas iš forumo organizatorių Baltarusijos ambasadorius Vladimiras Dražinas teigė, kad stebint pozityvią Lietuvos – Baltarusijos ekonominio bendradarbiavimo dinamiką, tampa aišku, kad svarbiausia sėkmingų santykių dalis – bendradarbiavimas tarp regionų.

„Vertinant mūsų valstybių prekybos apyvartą 2011 ir 2012 metus pavadinčiau rekordiniais. Vien per pirmus keturis šių metų mėnesius mūsų apyvarta viršijo 0,5 mlrd. JAV dolerių (1,3 mlrd. Lt) ir tai pusantro karto daugiau nei per tą patį periodą pernai. Lietuvių verslininkų investicijos į Baltarusijos ekonomiką šiemet sudarė 41 mln. JAV dolerių (apie 100 mln. litų). Ir vis dažniau šią statistiką gerina bendradarbiavimas tarp regionų“, - teigė ambasadorius.

Būtent todėl forumo organizatoriai ypatingą dėmesį nusprendė skirti regioniniam bendradarbiavimui. Į renginį planuoja atvykti Lietuvos verslo ir politikos atstovai iš Alytaus, Lazdijų, Marijampolės, Kazlų Rudos, Kauno, Šalčininkų, Vilniaus rajono, Kaišiadorių, Šakių, Kupiškio, Panevėžio, Šiaulių, Mažeikių ir kitų Lietuvos miestų ir rajonų.

Savo atstovus taip pat atsiųs ir Lietuvos savivaldybių asociacija bei Pramoninkų konfederacija.

Maldečenos mieste taip pat bus pasirašytos trys bendradarbiavimo sutartys tarp Šakių rajono ir Klerko raj., Elektrėnai pasirašys sutartį su Maladečena, o Ukmergė su Gardino srities Mastų rajonu.

„Miestai, kurių atstovai atvyks į Baltarusiją, sudaro Lietuvos ekonomikos pagrindą. Iš Baltarusijos pusės taip pat bus aukštas pozicijas užimantys politikai ir verslininkai. Tad potencialūs investuotojai galės gauti visą juos dominančią informaciją. Šeštadienį forumo dalyviai galės apsilankyti žemės ūkio parodoje „Belagro 2012“, taip pat pabuvoti tuo pačiu metu vyksiančiame „Baltarusijos dainų ir poezijos festivalyje““, - pabrėžė ambasadorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių