Aludarių diena Kaune: netikėti skoniai, gera nuotaika ir nepakartojamas laikas

  • Teksto dydis:

Jau septintą kartą Kaune praūžė Aludarių diena, pritraukusi tūkstančius kauniečių. Šventės organizatorius – alaus darykla „Volfas Engelman“ – padovanojo tikrą fiestą ir paruošė visą pramogų puokštę – nuo naujų gėrimų degustacijų iki nemokamo koncerto, kuriame pasirodė ryškiausios šalies muzikos žvaigždės.

Tęsiama tradicija

Kaune įsikūrusi alaus darykla „Volfas Engelman“ dar 2018 m. inicijavo tradiciją minėti Aludarių dieną. Per šią šventę pagerbiamas aludarystės amatas, galima iš arčiau susipažinti, kaip gimsta gėrimai, ir smagiai praleisti laiką. Šiųmetė šventė taip pat nepaliko abejingų.

Septintą kartą iš eilės vykusi Aludarių dienos šventė tradiciškai organizuota alaus daryklos „Volfas Engelman“ prieigose ir teritorijoje: ten pat, kur įsikūrusios „Volfas Engelman Studija“, „Volfas Engelman Galerija“ ir visai neseniai duris atvėrusi nauja erdvė „Panorama Skybar“.

Alaus daryklos teritorijoje veikė ir unikalios koncepcijos nealkoholinio alaus sodas (vok. Biergarten), kuris tiesiog pulsavo bavariška dvasia. Šalia buvo įsikūrusi ir pramogų zona su įvairiausiais lauko žaidimais: čia buvo galima tiek savo jėgas išmėginti, tiek su draugais pasivaržyti.

Renginys: į sep­tin­tą kar­tą iš ei­lės vy­ku­sią Alu­da­rių die­nos šven­tę, kurią tra­di­ciš­kai or­ga­ni­zavo alaus da­ryk­la „Vol­fas En­gel­man“, su­si­rin­ko gau­sy­bė žmo­nių. I. Gaižausko nuotr. 

„Volfas Engelman“ organizuota šventė, skirta Tarptautinei aludarių dienai paminėti, kvietė lankytojus ne tik švęsti ir klausytis muzikos, bet ir pajausti bavarišką nuotaiką, degustuoti naujuosius skonius ir apsilankyti ekskursijose po didžiąją alaus daryklą, kur buvo galima iš arčiau susipažinti su dažnai mistifikuojamu gėrimų virimo procesu.

7 000 – tiek žmonių šiais metais apsilankė Kaune vykusioje Aludarių dienos šventėje.

 

„Vertiname ilgalaikes tradicijas. Šiemet mūsų alaus daryklai sukako 171 metai ir galime džiaugtis, kad jau septintą kartą rengiame Aludarių dieną, tapusią dar viena gražia „Volfas Engelman“ tradicija. Matyt, patys I. B. Volfas ir F. Engelmanas kažkur iš dangaus atsiunčia gerą orą ir leidžia mėgautis renginiu“, – visus Aludarių šventės dalyvius sveikino „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Dar viena „Volfas Engelman“ šventėje tęsiama tradicija – šventę pradėti iškilmingu gėrimo statinaitės atkimšimu. Šiemet kauniečiams buvo pristatytas gėrimo kelias, tada statinaitė atnešta į sceną. Simbolinis gėrimo statinės atidarymas pažymėjo šventės pradžią.

Specialūs gėrimai

„Volfas Engelman“ Aludarių dienos lankytojams siekė palikti kuo geriausių įspūdžių, tad tradiciškai kvietė į gėrimų degustacijas. Be to, specialiai šiai šventei „Volfas Engelman Studijoje“ buvo išvirti net keturių naujų skonių gėrimai, tad svečiai galėjo leistis į dar neatrastų skonių kelionę.

„Mūsų aludariai labai atsakingai ruošėsi šiai šventei ir išvirė keturis dar niekad neragautų skonių gėrimus. Kiekvieną kartą į šventę žiūrime labai kūrybingai, kad kuo daugiau žmonių galėtų iš šventės išsinešti kuo daugiau naujų potyrių ir geros nuotaikos“, – pažymėjo šventės organizatoriai.

  Būtent galimybė paskanauti specialiai šiai šventei verdamų gėrimų yra vienas pagrindinių Aludarių šventės akcentų. Neragauti gėrimai viliojo lankytojus, kurie bandė spėlioti, kokie ingredientai juose dominuoja, kokios sklinda skonių natos.

Bavariška: nealkoholinio alaus sodo idėją „Volfas Engelman“ atsivežė iš Vokietijos. I. Gaižausko nuotr.

„Ragaujame, skanaujame ir gerai leidžiame laiką“, – apie šventę trumpai tarstelėjo viena iš renginio dalyvių Karolina.

Tūkstančiai laimingų veidų

Šiųmetėje Aludarių dienos šventėje buvo galima sutikti tūkstančius žmonių, kurie atėjo pasimėgauti naujais gėrimais, pabendrauti su draugais, pasiklausyti nemokamo koncerto ir taip turiningai praleisti vakarą.

„Kaip tik draugas iš užsienio grįžo, tai buvo proga susitikti, pakalbėti. Labai smagu, kad ir žinomos dainos skamba nuo scenos, galima tikrai smagiai pasilinksminti“, – kalbėjo Aludarių šventėje sutiktas Tadas, atėjęs su didele draugų kompanija.

Antrąjį liepos penktadienį vykusi Aludarių diena susirinkusiuosius nustebino ryškiausių šalies atlikėjų pasirodymais. Šventine nuotaika ir muzikiniu fonu rūpinosi „Volfas Engelman“ erdvėse dažnai sutinkamas DJ Renaldas.

Nemokama: „Volfas Engelman“ kauniečiams padovanojo A. Chošnau, D. Montvydo ir DJ Jovani koncertą. Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Šiųmetėje šventėje gerą nuotaiką kūrė scenoje pasirodę Alanas Chošnau ir Donatas Montvydas: pastarasis ne tik atliko visą renginiui sukurtą programą, bet ir scenoje pasiliko gerokai ilgiau. Vakarą vainikavo ilgametis Aludarių dienos šventės draugas DJ Jovani. Renginį vedė žinomas vedėjas Mindaugas Stasiulis, mokantis kurti nuotaiką ir išjudinantis publiką, jis – jau ne pirmus metus tampa neatsiejama Aludarių šventės Kaune dalimi.

Skaičiuojama, kad šiemet alaus daryklos „Volfas Engelman“ organizuotą Aludarių dieną aplankė daugiau nei 7 tūkst. lankytojų, o specialiai šiai šventei sukurtus naujus gėrimus degustavo daugiau nei 600 svečių.

„Tai tik parodo Aludarių dienos Kaune populiarumą ir sėkmę. Neabejojame, kad ir kitais metais „Volfas Engelman“ erdvės užsipildys bavariškais ritmais ir skoniais, kurie paliks geriausių įspūdžių“, – toliau tęsti pradėtas tradicijas ir vėl pakviesti susitikti pažadėjo Aludarių dienos organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kinietis

Kinietis portretas
Gudročiai nebūtinai išmintingi

Dedu pliusą,

Dedu pliusą, portretas
Čia kalba apie nealkoholinį alų? Kiek žinau negalima reklamuoti spaudos leidiniuose alkoholinių gėrimų. O kas pasakys , kad čia reklama? :D Brangoka išėjo reklama. Gudročiai...:D

Nuomone

Nuomone portretas
Aha visas alus vienodas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių