Ekspertai pataria: į ką atkreipti dėmesį renkantis oro vėsinimo prietaisą?

  • Teksto dydis:

Vasarą daugelis ieško būdų namuose ar biure sukurti malonų mikroklimatą, todėl nenuostabu, kad šiltąjį sezoną dažnas dairosi į oro kondicionierių ar ventiliatorių lentynas.

Visgi norint išsirinkti kokybišką oro vėsinimo pagalbininką reikėtų pasidomėti jų veikimo principais. Prekybos tinklo „Senukai“ atstovai dalijasi svarbiausiais patarimais, į ką reikėtų atkreipti dėmesį ieškant oro kondicionierių ar ventiliatorių.

Kaip išsirinkti oro kondicionierių?

„Senukų“ duomenimis, termometrų stulpeliams staiga šoktelėjus į viršų, daugiausiai pirkėjų dėmesio fizinėse ir elektroninėje parduotuvėje sulaukia kondicionieriai. Jų modelių būna pačių įvairiausių – nuo mobilių iki montuojamų ant sienos ar pakabinamų lubose, kasetinių, vis tik populiariausi – mobilieji kondicionieriai.

Ieškant kondicionieriaus itin svarbūs jų techniniai duomenys. Specialistai išskiria, kurie iš jų svarbiausi.

Galingumas. Kuo prietaisas galingesnis, tuo didesnį oro srautą jis sugeba atvėsinti. Tačiau taip pat verta turėti omenyje, kad pilnu pajėgumu įjungus kondicionierių lengva persišaldyti, todėl vėsinti patalpų orą reikėtų atsargiai.

Pasak ekspertų, taip pat dažnas daro klaidą manydamas, kad su vienu, galingesniu kondicionieriumi atvėsins kelias patalpas. Kiekvienai patalpai geriau turėti atskirą prietaisą.

Patalpos dydis. Prieš perkant kondicionierių reikėtų įvertinti ir patalpos, kurioje jis bus, plotą. Pavyzdžiui, norint atvėsinti 20 kv. m ploto patalpą, jums reikės apie 2,5 kW galingumo kondicionieriaus. Jeigu atvėsinti norite didesnę patalpą, pavyzdžiui, 30 kv. m, reikėtų pasirinkti galingesnį, 3,5 kW oro kondicionierių.

Triukšmingumas. Kad kondicionierius neužgožtų kitų aplinkos garsų ir netrukdytų susikaupti, rekomenduojama rinktis modelius, kurių triukšmingumo lygis yra ~60 dB.

Greičio reguliavimas. Plačios greičio reguliavimo galimybės suteikia komforto jausmą, nes norint greičiau atvėsinti patalpą, galima pasirinkti didesnį greitį, o jei užtenka tiesiog palaikyti malonią vėsą – tiks ir mažesnis greitis.

Drėgmės surinkimo režimas. Veikdamas tokiu rėžimu, kondicionierius iš oro šalina drėgmę jo nešaldydamas, tuo pačiu stabdo sveikatai pavojingo pelėsio augimą.

Šildymo režimas. Pasak žinovų, gyvenantiems name verta pagalvoti ir apie šildantį oro kondicionierių. Ši funkcija puikiai pasitarnauja ilgesniam laikui išvykus iš namų ir siekiant jame palaikyti malonų mikroklimatą.

Papildomos funkcijos. Ne mažiau svarbios yra ir miego režimo bei laikmačio funkcijos. Nustatydami veikimo laiką, taupysite elektros energiją bei palaikysite sau malonią kambarių temperatūrą. Pavyzdžiui, miego režimas sutrumpina kondicionieriaus veikimą nakties metu, kai lauko temperatūra būna žemesnė ir žmogus gali iš lėto prisitaikyti prie jos skirtumų.

„Senukų“ nuotr.

Paprasčiausias sprendimas – ventiliatorius

Kaitriomis dienomis Senukai.lt atstovai pastebi kylančią ir oro ventiliatorių paklausą. Juos renkasi žmonės, ieškantys ekonomiško ir mobilaus patalpų atvėsinimo būdo, o dažniausiai pirkėjų dėmesį patraukia žinovų gamintojų, patikimi modeliai.

Renkantis šį prietaisą, ekspertai siūlo atsižvelgti į šiuos dalykus:

Galingumas. Renkantis ventiliatorių, reikėtų įvertinti savo patalpų ir ventiliatoriaus dydžio santykį: kuo didesnis ventiliatorius, tuo didesnis oro kiekis yra vėsinamas. Pavyzdžiui, vienam žmogui atsivėsinti patalpoje reikėtų maždaug 50 W galingumo ventiliatoriaus.

Sparnų skersmuo. Didesnė sparnuotė leidžia efektyviau paskirstyti ir vėsinti orą. Net ir pats paprasčiausias ventiliatorius turėtų pasižymėti mažiausiai 40 cm skersmens sparnuotėmis.

Pasvirimo kampas ir sukimosi laipsnis. Norint kambarį ar patalpą atvėsinti kuo efektyviau ir lengvai paskirstyti oro srautą po visą patalpą – svarbus korpuso sukimosi laipsnis. Todėl esant galimybei rinkitės tokį ventiliatorių, kuris sukasi 360 laipsnių kampu. Taip pat svarbi galimybė reguliuosi ventiliatoriaus pasvirimo kampą bei stovo aukštį – tai leis oro srautą nukreipti ten, kur jos labiausiai reikia.

Nuotolinio valdymo galimybė. Valdymo pultelis – komforto suteiksiantis priedas, juo naudodamiesi neatsikėlę iš lovos ar nepakilę nuo darbo stalo galėsite išjungti, įjungti arba pakeisti ventiliatoriaus funkcijas. Dar daugiau – kai kurie gamintojai suteikia galimybę įrenginį valdyti WiFi ryšiu.

Triukšmingumas. Dar vienas svarbus dalykas – garsas. Kadangi, karštą dieną ventiliatorius paprastai įjungtas būna ilgą laiko tarpą ir stovi visai šalia – geriausia rinktis ventiliatorių, kurio triukšmo lygis neviršija 25–30 decibelų, atkreipia dėmesį „Senukų“ specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
mobilus kondicionierius tai pinigai ismesti i bala : elektros ima daug, burzgia kaip traktorius o efektyvumas labai mazas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių