Estijos „Hepsor“ prašymu teismas areštavo 2,76 mln. eurų G. Žiemelio įmonės turto

Vilniaus teismas nurodė skubiai areštuoti 2,76 mln. eurų vertės verslininko Gedimino Žiemelio netiesiogiai valdomos farmacijos ir medicinos produktų gamybos ir prekybos bendrovės „Pharmasanta Group“ valdomos įmonės „Concept 4 Clinic“ bei jos valdomos Estijos įmonės „Novel Clinic Assets“ (NCA) vadovo turto.

Turtas įšaldytas Estijos teismui nagrinėjant tos šalies nekilnojamojo turto (NT) bendrovės „Hepsor P113“ ginčą su jos pastato buvusia nuomininke „Novel Clinic Assets“ (NCA).

Vilniaus apygardos teismas rugpjūčio 6 dieną „Hepsor P113“ prašymu pritaikė laikinąsias apsaugos priemones – areštavo 2,76 mln. eurų Lietuvos bendrovės ir NCA vadovo ir bendraturčio Tomo Godelio kilnojamojo ir nekilnojamojo turto arba piniginių lėšų, kol bus išspręstas ginčas Talino teismo rūmuose. Nutartį teismas nurodė vykdyti skubiai.

„Nepritaikius laikinųjų apsaugos priemonių dėl galimai nesąžiningų atsakovų („Concept 4 Clinic“ ir T. Godelio – BNS) ir su atsakovu susijusių asmenų veiksmų gali būti iššvaistytas atsakovų žinioje dar likęs bendrovės turtas“, – nusprendė teismas.

„Concept 4 Clinic“ BNS pranešė, kad sprendimą apskundė Apeliaciniam teismui.

Vilniaus apygardos teismo raštinės skyriaus vedėja Vaida Jurkevičiūtė, BNS trečiadienį teigusi, kad skundas negautas, vėliau patikslino, kad teismas jį gavo rugpjūčio 16 dieną, o rugpjūčio 14 dieną skundą pateikė ir T. Godelis. Abu jie  perduoti aukštesnės instancijos teismui.

Anot nutarties, Estijos teisme vyksta ginčas dėl 2021 metų rugpjūčio 30 dieną pasirašytos ir pernai nutrauktos patalpų nuomos sutarties.

Egzistuoja poreikis užtikrinti šios situacijos status quo, iki kompetentingas Estijos teismas priims galutinį sprendimą byloje.

 

„Novel Clinic Assets“ pernai rugsėjį buvo priversta apleisti naują pastatą Taline, kai jo savininkė „Hepsor P113“ vienašališkai nutraukė nuomos sutartį apkaltinusi „Novel Clinic Assets“ nemokant už nuomą ir kitas paslaugas.

„Novel Clinic Assets“ pernai lapkritį portalui „Verslo žinios“ teigė įtarianti, kad pagrindinis „Hepsor“ tikslas buvo ne gauti pajamų iš nuomos, bet užvaldyti pastate sumontuotą brangią medicinos įrangą.

„Concept 4 Clinic“ teismui teigė, kad nuomos sutartis nutraukta neteisėtai, ir prašo jai priteisti 437 tūkst. eurų dėl nepagrįsto praturtėjimo, taip pat 7,15 mln. eurų nuostolių atlyginimo.

Tuo metu „Hepsor P113“ teigia patyrusi 2,76 mln. eurų nuostolių.

„Dėl šių pažeidimų (nemokamų pinigų – BNS) pareiškėja („Hepsor P113“ – BNS) įgijo turtinius reikalavimus „Novel Clinic Assets“ atžvilgiu, (...) kurių bendra suma sudaro 2,76 mln. eurų“, – teismui teigė Estijos bendrovė.

Anot jos, tokia suma susidarė iš negauto nuomos mokesčio, kitų išlaidų, statybos mokesčių, išlaidų už likusias tuščias patalpas, nuomos kainos skirtumo tarp buvusio ir naujo nuomininko. 

Vilniaus teismas pažymėjo, kad bendra „Concept 4 Clinic“ ir T. Godelio turto vertė siekia 0,9 mln. eurų – jos pakanka patenkinti vos trečdalį reikalavimo.

„Egzistuoja poreikis užtikrinti šios situacijos status quo, iki kompetentingas Estijos teismas priims galutinį sprendimą byloje“, – nusprendė teismas.

„Novel Clinic Assets“ vadovas T. Godelis pernai lapkritį „Verslo žinioms“ teigė, jog „Hepsor“ įmonei pretenzijas reiškia dėl vieną mėnesį nesumokėtos nuomos. Be to, anot jo, „Novel Clinic Assets“ nuomos įsipareigojimus „Hepsor“ buvo užtikrinusi beveik 1 mln. eurų garantija, kuria, jo teigimu, pastato savininkė jau pasinaudojo.

Estijos žiniasklaida skelbė, jog pernai rugsėjį klinika buvo iškraustyta iš pastato, o jos darbuotojams nebebuvo leidžiama įeiti į vidų ar pasiimti iš patalpų daiktų.

„Hepsor“ per „Nasdaq“ vertybinių popierių biržą pernai skelbė, jog su ja susijusi „Hepsor P113“ nutraukė beveik 3,6 tūkst. kv. metrų ploto patalpų nuomos sutartį su „Novel Clinic Assets“ dėl esminio pažeidimo ir „turi reikalavimų ne tik dėl nuomos mokesčio, bet ir kitų pretenzijų“.

Didžioji dalis „Novel Clinic Assets“ akcijų priklauso „Concept 4 Clinic“. Registrų centro duomenimis, vienintelė pastarosios akcininkė yra „Pharmasanta Group“, kurios galutinis naudos gavėjas – G. Žiemelis, kontroliuojantis Airijoje registruotą aviacijos verslo grupę „Avia Solutions Group“ (ASG). Grupė valdo daugiau nei 200 orlaivių parką, jai priklauso virš 100 antrinių įmonių 68 šalyse, joje dirba apie 12 tūkst. darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis  portretas
senai turejo sedeti,tik ne ten kur sedi .

Anonimas

Anonimas portretas
MG grup ir nešvari. Visada laimi konkursus. Dabar statys vokiečiams kareivines

Vata

Vata  portretas
Vilniaus teismas šunų banda. Tik pašvilpia Ir atbėga. Kada areštuota kgbistu Lanzbergiu turta? Ir koncervatoriu partijos. Keista, kad vienintelė partija šilkinė. Grunskiene atidirbineja už postą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių