Etikos komisija svarstys MITA laikinosios vadovės elgesį: pateko į interesų konfliktą?

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį vyksiančiame posėdyje vertins Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) direktorės pareigas laikinai einančios Birutės Bukauskaitės elgesį.

Tirta, ar ji nepateko į interesų konfliktą, kai sprendė klausimus, susijusius su jos artimo asmens vadovaujama MB „Vikingų žaidimai“. Šis juridinis asmuo MITA vykdė projektą „Inovatyvaus edukacinio e-žaidimo prototipas kūrybiškos asmenybės ugdymui“, o B. Bukauskaitė įsakymu sudarė darbo grupę, kuri vertino šio projekto stebėsenos rodiklių nepasiekimo pagrįstumo vertinimą.

Tyrimo metu vertinta, ar B. Bukauskaitė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti. Tyrimas pradėtas gauto pranešimo ir papildomai surinktos informacijos pagrindu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Kažkada žiūrėjau kokie projektai gavo MITA ir kitų pan. irlt prijektų finansavimą - dauguma yra projektai pinigams pasiimti. Galit ir patys pažiūrėti. Senų projektų informacija yra prieinama.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių