Finansų ministerija: pastaraisiais metais su „Commerzbank“ atstovais ekspertai susitiko 4 kartus

Finansų ministerija tvirtina, kad jos ekspertai pastaraisiais metais jau keturis kartus susitiko su vieno didžiausių Vokietijos bankų „Commerzbank“ atstovais bei kalbėjo apie potencialų šalių bendradarbiavimą.

Vis tik, apie konkrečius banko planus informacija nėra pateikiama.

„Finansų ministerija nuolat palaiko ryšius su įvairiomis finansų įstaigomis dėl galimo bendradarbiavimo skolinimosi ir iždo lėšų investavimo klausimais, tarp jų – ir su „Commerzbank“.

Penktadienį vykęs ministerijos ekspertų susitikimas su „Commerzbank“ atstovais – jau ketvirtas įvairiais formatais per pastaruosius metus“, – teigiama Eltai perduotame Finansų ministerijos komentare.

„Susitikimo metu kalbėta apie potencialų šalių bendradarbiavimą, verslo aplinką ir galimas investicijas Lietuvoje. Apie konkrečius banko planus ir galimus veikimo formatus Lietuvoje „Commerzbank“ informuos pats, daugiau informacijos šiuo metu pateikti negalime”, – pažymi ministerija.

Tuo metu „Commerzbank“ Eltai tvirtino, kad banko atstovai turėjo konstruktyvų pokalbį su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite bei prezidentu Gitanu Nausėda, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Prezidento patarėjas Vaidas Augustinavičius sako, kad konkrečios žinos dėl galimo „Commerzbank“ atėjimo į Lietuvą turėtų paaiškėti jau šiemet.

Anot jo, naujos rinkos dalyvio atsiradimas šalyje padidintų konkurencingumą ir pagerintų sąlygas finansų sektoriuje.

A. Armonaitė teigia, kad „Commerzbank“ Lietuvoje pirmiausiai svarsto apie darbą su verslo klientais.

Pernai Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus ir Lietuvos banko valdybos narys Simonas Krėpšta buvo priėmę lenkų komercinio banko „Pekao“ delegaciją.

Tiek G. Šimkus, tiek finansų ministrė Gintarė Skaistė jau yra minėję, kad susidomėjimas Lietuvos rinka iš užsienio juntamas, teigė, jog naujo dalyvio atėjimas veikiausiai yra tik laiko klausimas.

Liepos mėnesį Apie „Bank of Taiwan“ ketinimą Lietuvoje atidaryti filialą pranešė „Verslo žinios“.

Informaciją, kad Taivano Finansų priežiūros komisija (FSC) patvirtino „Bank of Taiwan“ paraišką steigtis Lietuvoje, portalui patvirtino Lietuvos prekybos atstovybės Taipėjuje vadovas Paulius Lukauskas.

Šiuo metu Lietuvos bankų sektoriuje veikia 18 dalyvių: banko licencijas turi 13, dar 5 veikia kaip užsienio bankų filialai.

Didžiąją dalį rinkos užima „Swedbank“, SEB ir „Luminor“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių