I. Trinkūnaitė „Foxpay“ akcijų padavė S. Galatilčiui, N. Blozneliui, G. Kotominui

Teisėsaugos ir priežiūros institucijų akiratyje atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė 9 proc. bendrovės akcijų pardavė įmonės direktoriui Sauliui Galatilčiui bei bankinės sistemos ir infrastruktūros paslaugų grupės „BankingLab“ savininkams Narimantui Blozneliui bei Georgui Kotominui.

Nuo liepos 5 dienos jie valdo po 3 proc. „Foxpay“ akcijų, skelbia Registrų centras.

Pirmasis apie tai penktadienį paskelbė naujienų portalas „15min“. 

Apie tai, jog I. Trinkūnaitė pardavė 9 proc. bendrovės akcijų trims įmonės darbuotojams, o akcininkai paskyrė naują jos valdybą, „Foxpay“ pranešė praėjusią savaitę. Nauja valdybos sudėtis Registrų centre dar neįregistruota. 

„Foxpay“ direktorius S. Galatiltis BNS penktadienį teigė, kad N. Bloznelis bei G. Kotominas dirba įmonėje kaip ekspertai.  

Pasak S. Galatilčio, šiuo metu paskirti du nauji nepriklausomi „Foxpay“ valdybos nariai, „daugiametę patirtį turintys finansų sektoriaus profesionalai“, taip pat ieškoma trečio.

Jis nesutiko įvardyti naujų valdybos narių, kol jie nėra įregistruoti Registrų centre. 

I. Trinkūnaitė BNS anksčiau teigė ketinanti dalimis ar iškart parduoti ir likusias įmonės akcijas, apie tai šiuo metu diskutuojanti ir su Lietuvos banku.

I. Trinkūnaitė 9 proc. „Foxpay“ akcijų teigė pardavusi, siekdama užtikrinti tolesnę įmonės veiklą. Jos teigimu, dėl Vyriausybės sprendimo ji nebegalėjo kontroliuoti įmonės ir daryti su jos valdymu susijusių sprendimų.

Birželį iš „Foxpay“ valdybos skirtingu metu pasitraukė visi trys nariai: pirmininkė I. Trinkūnaitė, buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas bei anksčiau įmonei ir jos valdybai vadovavęs Justinas Drėgva.

2022 metais po įvairių institucijų patikrinimų Lietuvos bankas I. Trinkūnaitei leido įsigyti „Foxpay“, tačiau šiemet gegužę vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija, o birželio 5 dieną – ir Vyriausybė pripažino verslininkę neatitinkančia nacionalinio saugumo interesų.

Be to, Vyriausybė nutarė, kad I. Trinkūnaitė dėl savo ryšių su V. Germanu neturi teisės dalyvauti ir balsuoti nacionaliniam saugumui strategiškai svarbiame finansų sektoriuje veikiančios „Foxpay“ akcininkų susirinkime bei naudotis kitomis akcininko neturtinėmis teisėmis.

„Foxpay“ patikrinimą baigęs LB praėjusią savaitę pranešė apribojęs įmonės veiklą ir paskyręs laikinai ją prižiūrėti audito, apskaitos ir konsultacijų įmonę „Grant Thornton Baltic“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių