Kaip numesti svorio? Sveiki ir efektyvūs būdai

  • Teksto dydis:

Svorio reguliavimas daugeliui yra ne tik estetinis tikslas, bet svarbus veiksnys rūpinantis savo sveikata. Įtaką mūsų svoriui daro daugybė veiksnių, pradedant genetika ir baigiant gyvenimo būdu. Tačiau, nepaisant to, jei iškilus klausimui, kaip numesti svorio, atrodo itin sunku, nuosekliais mažais žingsniais keičiant savo įpročius galima pasiekti puikių rezultatų.

Kodėl svarbu palaikyti optimalų kūno svorį?

Palaikyti optimalų kūno svorį yra svarbu ne tik dėl išvaizdos, bet ir dėl sveikatos bei geros savijautos.

Ilgus metus optimaliam svoriui matuoti yra naudojama KMI skalė, kuri vertina ūgio ir svorio santykį. Atminkite, kad ši skalė yra tik orientacinė. Jei viršijate KMI labai nedaug – gali būti, kad toks svoris yra normalus. KMI įprastai viršija atletai ar itin aukšto ūgio žmonės. Todėl jei abejojate, koks turėtų būti optimalus svoris, visada verta pasitarti su savo šeimos gydytoju ar dietologu.

Laikantis sveiko gyvenimo būdo, įskaitant fizinį aktyvumą, sveiką mitybą ir tinkamus maisto papildus, galima pasiekti norimų rezultatų.

 

Sporto ir fizinio aktyvumo svarba metant svorį

Norint numesti svorio ir jį palaikyti, sportas ir fizinis aktyvumas yra svarbūs veiksniai. Aktyvus gyvenimo būdas ne tik padeda išeikvoti kalorijas, bet ir stiprina raumenis, gerina širdies ir kraujagyslių sistemą bei padidina bendrą fizinę ištvermę. Buvimas gryname ore gali būti naudingas ir vitamino D gamybai (jei vaikštote saulėtu oru). Įtraukiant į kasdienį gyvenimą reguliarias treniruotes sporto salėje, bėgimą, važiavimą dviračiu ar kitą jums patinkančią veiklą galite ne tik sustiprinti raumenis, bet ir išeikvoti daugiau kalorijų.

Juk svoris krenta išeikvojant daugiau kalorijų nei jų suvartojate, todėl geriausia saikingai sumažinti kalorijų kiekį ir šiek tiek padidinti fizinį krūvį. Be to, raumenys išeikvoja daugiau kalorijų nei riebalai. Todėl sportuojant derėtų 2–3 kartus per savaitę įtraukti treniruotes su svoriais, kurios leistų padidinti raumenų masę. Taip kalorijas „deginti“ bus lengviau, o, žinoma, padailės ir jūsų kūno linijos.

Maisto papildai ir mitybos korekcija

Be fizinio aktyvumo svarbu atkreipti dėmesį ir į mitybą. Idealiu atveju į mitybos racioną turėtų būti įtraukti įvairūs maisto produktai, įskaitant vaisius, daržoves, grūdus, baltymus ir riebalus, siekiant gauti visas reikalingas maistines medžiagas. Mitybos papildymui galima rinktis maisto papildus. Maisto papildai, tokie kaip baltymai, skaidulos ir vitaminai, gali padėti organizmui pasiekti reikiamus maistinių medžiagų kiekius, todėl premium maisto papildai gerai savijautai gali būti naudingi.

Vien numesti svorio nepakanka, dar reikia ir jį palaikyti! Todėl tai yra ilgas ir nuoseklus procesas, kuris reikalauja pastangų ir pasiryžimo. Tačiau, laikantis sveiko gyvenimo būdo, įskaitant fizinį aktyvumą, sveiką mitybą ir tinkamus maisto papildus, galima pasiekti norimų rezultatų ne tik estetiniu, bet ir sveikatos aspektu. Svarbiausia yra ne tik numesti svorio, bet ir išlaikyti jį ilgą laiką, kad pajustumėte teigiamą poveikį sveikatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip numesti svorio?

Kaip numesti svorio? portretas
Meskite svorį, ir svoris pats nukris.

JAV mokslininkai nustatė

JAV mokslininkai nustatė portretas
kad svorį numeta tie, kurie kasdien pasisveria. O jau trečioje vietoje visokios dietos.

nuomone

nuomone portretas
o kaip priaugti svorio visada raso numesti o priaugti niekada
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių