Kelia šleikštulį: duonos kepykloje – vištų išmatomis aplipę kiaušiniai, neplauti indai ir musės

  • Teksto dydis:

Kelmės rajone veikianti duonos kepykla turėjo laikinai sustabdyti savo veiklą, nes Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai kepykloje rado begalę pažeidimų – skraidė musės, rasta nešvarių, neženklintų kiaušinių, purvinų indų, netinkamai tvarkomų atliekų.

Įvairių negyvūninio maisto produktų gamybą vykdanti įmonė VMVT planinės patikros nepraėjo.

„Patikrinimo metu buvo nustatyti grubūs laikymo sąlygų, bendri higienos, kryžminės taršos ir naudojamų žaliavų pažeidimai. Pirmiausia, radome, kad gamyboje naudojami neženklinti, be atsekamumo, kiaušiniai, kurie dar buvo ir padengti vištų išmatomis. Šalia kiaušinių buvo laikomi ir panaudotų kiaušinių lukštai. Taip pat bendrai patalpose buvo matoma netvarka, ant sienų buvo susikaupusi drėgmė, vietomis buvo matoma pelėsio. Sandėliavimo patalpoje radome keturiolika gyvūninės ir negyvūninės kilmės žaliavų, dėl kurių buvo priimtas sprendimas dėl uždraudimo, jos buvo neženklintos, taip pat be atsekamumo. Be to, nustatėme, kad vykdomas neteisingas pusgaminių atvėsinimas. Jie buvo paprasčiausiai atvėsinami uždedant ant kitų žaliavų. Nustatyta, kad žaliavos apskritai laikomos netvarkingai. Pagamintai produkcijai buvo naudojama pakartotina tara“, – aibę kepyklose rastų pažeidimų LNK žurnalistei vardijo VMVT atstovė Viktorija Timinskaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

VMVT užfiksuotose kepyklos nuotraukose matyti nešvarūs indai, netvarka, musės. Pastarosios – dar vienas pažeidimas. „Turi būti užtikrinama efektyvi ventiliacija, taip pat patalpose neturi būti kenkėjų, turi būti vykdomas periodinis stebėjimas, ar jų nėra. Šiuo atveju nebuvo jokios apsaugos nuo kenkėjų. Durys buvo laikomos tiesiog atvirai, visur buvo musės“, – sakė V. Timinskaitė.

Kol nesusitvarkys, įmonė tęsti veiklos negalės. „Šiuo metu yra priimtas sprendimas dėl laikino veiklos sustabdymo. Pašalinę trūkumus, atskiru prašymu jie kreipsis į mus ir mes, atlikę pakartotinį patikrinimą, įvertinsime, ar trūkumai pašalinti, ar ne. Jei pašalinti, taip pat surenkame ir paviršių plovinių mėginių, jeigu viskas gerai, veikla gali būti atnaujinama“, – procesą paaiškino VMVT atstovė ir pridūrė, kad ateityje tokios įmonės yra stebimos atidžiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu Zaikai

Pritariu Zaikai portretas
- IR man iškart užkliuvo kad taip apsukriai nutylėtas įmonės PAVADINIMAS!! Kelmės kepyklelė a la anoniminė.. Tai kam tiek vargot, žurnaliūgos, rašinėdami visą biaurastį, krūvą foto !! KOKIA esmė tos rašliavos jeigu žmonėms būtent svarbu žinoti KAS / KUR taip daroma, kad galėtų apsisaugoti nuo to MĖŠLO!!??

Charly

Charly  portretas
Zu wenig Kontrolle. So eine Firma gehört für immer geschlossen.

Zaika

Zaika portretas
Kepyklos pavadinima parasyti neuzteko drasos. Amzinai taip Kaunadienio raseivos, tai mesos perdirbimo imones dirbo antisanitarinem salygom, tai duona kepe, tai konditerijos cechas, lb retai kad nurodomas pavadinimas imones ir kuriose konkreciai vietose prekiavo, jei bijot rasyti, nafik ta bendra informacija, Kelmej kiek duonos kepykleliu....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių