Liepos mėnesio kainų tyrimas: „Lidl“ prekių krepšelis ir vėl pigiausias

  • Teksto dydis:

Žemų kainų prekybos tinklo „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – ir vėl pigiausias tarp penkių didžiųjų šalies prekybos tinklų, rodo naujausias rinkų tyrimų įmonės „SeeNext“ liepos mėnesį atliktas tyrimas. Jo metu slaptiems pirkėjams apsilankius penkių didžiausių šalies prekybos tinklų parduotuvėse, paaiškėjo, kad „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelio kaina siekė vos 29,16 eurus. Remiantis „SeeNext“ atliktų tyrimų duomenimis, pigiausią dažno vartojimo prekių krepšelio kainą „Lidl“ siūlo jau devintą mėnesį iš eilės.

Liepos 2 dieną penkių didžiausių šalies prekybos tinklų parduotuvėse Vilniuje ir Kaune apsilankę „SeeNext“ slapti pirkėjai įsigijo po analogišką dažno vartojimo prekių krepšelį. Jį sudarė 23 prekės iš skirtingų maisto kategorijų – pieno, mėsos, grūdinės kilmės ir bakalėjos produktų, vaisių bei daržovių ir gėrimų.

„Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelio suma siekė 29,16 eurus ir buvo mažiausia iš visų prekybos tinklų. Ji buvo beveik 3,50 euro mažesnė nei brangiausią prekių krepšelį siūlančio prekybos tinklo.

„Lidl“ archyvo nuotr.

Tyrimas parodė, kad pieno produktus pigiausiai galima įsigyti „Lidl“ parduotuvėse – už juos buvo sumokėta 6,34 euro. Tai yra net 1,49 euro pigiau nei brangiausiai pieno produktus siūlančio prekybos tinklo parduotuvėje.

„Lidl“ archyvo nuotr.

Už vaisius ir daržoves slapti pirkėjai „Lidl“ parduotuvėse irgi išleido mažiausiai – 2,97 euro arba 1,20 euro mažiau, lyginant su brangiausiai daržoves ir vaisius parduodančiu prekybos tinklu.

Tyrimas atskleidė, kad bakalėjos produktų kategorijos prekės, kurias sudarė juodasis šokoladas, baltasis cukrus, kiaušiniai, saulėgrąžų aliejus ir malta kava, taip pat tyrimo metu buvo pigiausios „Lidl“ – jų kaina siekė 5,57 euro ir buvo 1,08 euro mažesnė nei brangiausiai šias prekes parduodančiame prekybos tinkle.

„Lidl“ archyvo nuotr.

Žemų kainų garantas – privatūs prekės ženklai

Net 90 proc. „Lidl“ asortimento Lietuvoje sudaro privatūs prekės ženklai. Būtent jie lemia žemą dažno vartojimo prekių krepšelio kainą. 

Tarptautinė „Lidl“ grupė dalį privačių prekės ženklų produktų užsako dideliais kiekiais tūkstančiams parduotuvių įvairiose šalyse. Toks didelis užsakymų mastas sumažina vieno produkto savikainą ir dėl to „Lidl“ savo pirkėjams gali pasiūlyti šiuos produktus už itin patrauklią kainą.

Be to, prekybos tinklas iš tiekėjų ir gamintojų perka tik produkto receptūrą, o pakuotes užsako pagal specialų užsakymą. Dėl šios priežasties vartotojui nereikia mokėti už žinomo prekės ženklo rinkodaros kaštus ar padengti kitas su gamyba nesusijusias išlaidas.

„Lidl“ archyvo nuotr.

Privačių prekės ženklų produktų kokybę „Lidl“ garantuoja taikydama itin griežtus reikalavimus gamintojams ir tiekėjams, tiek esantiems Lietuvoje, tiek ir kitose užsienio šalyse. Dažnai reikalavimai griežtesni nei numato teisės aktai. Taip pat „Lidl“ privatūs prekės ženklų produktai dažnai gaminami tose pačiose gamyklose, kaip ir populiarių tarptautinių prekės ženklų produktai. Todėl gaminiai pasižymi identiška ar net geresne sudėtimi.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 74 „Lidl“ parduotuvės 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose,Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Balti žmonės perka maistą tiesiog iš ūkininkų...Susitaria ir perka..Mašinėles turi beveik visi..Užsakai nuo pieno iki mėsos ir daržovių.NuvŽiuoji ir nusiperki..Ir ūkininkui gerai ir pats valgai sveiką maistą ir ŽYMIAI PIGIAU..išeina...AŠ TAIP DARAU...

Anonimas

Anonimas portretas
MAISTO FALSIFIKATAI ATPIGO......

kadangi as neturiu interneto

kadangi as neturiu interneto portretas
tai man ubagui idomu kada sita ubagu tinklo parduotuve irenks nemokama WIFI.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių