Pamirškite šluotą – jau yra efektyvesnis būdas valyti daugiabučių laiptines

  • Teksto dydis:

„Mano BŪSTO“ klientai pirmieji Lietuvoje jau gali išbandyti naujovę – laiptinių siurbliavimą. Atlikus pirmuosius bandymus paaiškėjo, kad toks valymo būdas yra 4 kartus efektyvesnis už įprastą patalpų šlavimą sausuoju būdu.

Šiuo metu daugiabučių laiptinės Lietuvoje paprastai valomos keliais būdais: sausuoju, šlapiuoju arba derinant šiuos abu būdus tarpusavyje.

„Mano BŪSTAS“ šią vasarą atliko eksperimentą ir keliuose namuose išbandė naujovišką paviršių valymo metodą pasitelkiant specialius siurblius.

Dar daugiau švaros

„Mano BŪSTO“ valymo padalinio vadovo Neilo Čijunsko teigimu, rezultatai pranoko lūkesčius. Laiptinių siurbliavimas pasirodė esąs net 4 kartus efektyvesnis nei įprastas šlavimas sausuoju būdu.

„Pastebėjome, kad naudojant specialų siurblį galima pasiekti atokiausius laiptinių kampelius, o visus nešvarumus pašalinti nesukeliant papildomų dulkių, to faktiškai neįmanoma padaryti vien tik šluojant paviršius sausuoju būdu. Be to, siurbliuojant užkertamas kelias bakterijų ir parazitų dauginimuisi, pagerėja oro kokybė, sumažėja alergenų, tokių kaip pelėsiai, gyvūnų plaukai, dulkių erkutės, kiekis. Tai išties efektyvi ir puiki alternatyva įprastai šluotai“, – pasakojo N. Čijunskas.

„Mano BŪSTAS“ laiptinėms valyti naudos patikimus A energinės klasės profesionalius siurblius, kurie skirti laiptų, liftų ir kitų paviršių siurbimui. Šie siurbliai veikia itin tyliai, tačiau yra galingi, negeneruoja papildomo karščio. Kadangi siurbliai veikia tyliai, juos naudojant nebus trikdoma daugiabučių gyventojų ramybė.

Periodiškai valyti laiptines yra būtina ne tik dėl estetinių sumetimų, bet ir dėl pačių gyventojų sveikatos. Mat mus supančioje aplinkoje gausu bakterijų, grybelių ir kirmėlių (...)

 

Geriausias tandemas prieš parazitus

N. Čijunsko teigimu, didžiausią efektą duoda mišrusis valymo būdas, kai kartą per savaitę iš pradžių laiptinės paviršiai nusiurbiami, o vėliau – išvalomi drėgnuoju būdu.

„Mano BŪSTO“ valymo padalinio vadovas priminė, jog periodiškai valyti laiptines yra būtina ne tik dėl estetinių sumetimų, bet ir dėl pačių gyventojų sveikatos. Mat mus supančioje aplinkoje gausu bakterijų, grybelių ir kirmėlių, kurios, nors ir nematomos plika akimi, yra pavojingos sveikatai. Daugiabučių laiptinės ne išimtis. Kaip rodo laboratoriniai tyrimai, ant periodiškai nevalomų laiptinių paviršių veisiasi ne tik įvairūs parazitai, bet ir auksinio stafilokoko bakterijos.

„Norint, kad laiptinėse būtų išlaikytos higienos normos ir nesiveistų pavojingos bakterijos, vien tik šluotos ir sauso skuduro nepakanka. Kokybiškai išvalyti bendrąsias patalpas ir užtikrinti, kad jose nesiveistų parazitai, galima tik naudojant visą arsenalą specialiųjų priemonių. Šiandien siurbliavimas ir drėgnasis valymas yra bene efektyviausia priemonė“, – pabrėžė N. Čijunskas.

Kaina nesikandžioja

Vis dėlto, ar rinktis naujovišką laiptinės valymą turi nuspręsti namo (laiptinės) gyventojų dauguma. Tik gavus daugumos pritarimą paslauga galės būti teikiama.

N. Čijunskas sako, kad įprastą šluotą pakeisti siurbliu nėra brangu ir juokauja, kad vienam butui ši paslauga per mėnesį kainuotų ne daugiau nei vienas kavos puodelis kavinėje.

„Pirmiausia tam, kad laiptinę galėtume tvarkyti inovatyviu būdu, reikalingas gyventojų daugumos pritarimas. O kalbant apie paslaugos kainą, tai siekia maždaug tiek, kiek vienas kavos puodelis kavinėje prie jau esamos valymo paslaugų kainos“, – teigė N. Čijunskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių