Pavasariškos „Iki“ naujienos grilio mėgėjams: nuo tailandietiškai marinuoto šamo iki sūrių

  • Teksto dydis:

Prekybos tinklas „Iki“ skelbia grilio sezono pradžią ir siūlo paskanauti aukščiausios kokybės „Grill Party“ linijos patiekalų, specialiai paruoštų kepti ant žarijų: nuo įvairiausiais būdais marinuotos žuvies ir mėsos iki jūros gėrybių, sūrio ir bulvyčių.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ruošiant grilio patiekalų receptus daug dėmesio skirta ingredientų kokybei bei ypatingam jų skoniui, kurį įkvėpė tiek tradicijos, tiek įvairių pasaulio šalių virtuvės.

„Iki“ linijoje „Grill Party“ – ir žuvis, ir egzotiškosios krevetės

„Šiltasis metų sezonas skirtas laikui gamtoje ir mėgautis kepsninėje ruoštais patiekalais. Norėdami, kad „Iki“ pirkėjai sutaupytų laiko marinuodami mėsą ar gamindami mėsainių paplotėlius, siūlome platų jau pagamintų grilio patiekalų asortimentą „Grill Party“. Itin daug dėmesio jį formuojant skirta jūros gėrybėms. Žuvies mėgėjai gali rinktis net kelių skirtingų rūšių marinate paruošto šamo, lašišos, taip pat krevečių. Didelę „Iki“ grilio asortimento dalį sudaro pirkėjų vertinama bei kokybės ženklą užsitarnavusi lietuviška produkcija“, – sakė „Iki“ komunikacijos vadovė V. Budrienė.

Didelę „Iki“ grilio asortimento dalį sudaro pirkėjų vertinama bei kokybės ženklą užsitarnavusi lietuviška produkcija.

Pavasarį „Iki“ pirkėjams pristato skirtingais skoniais, kvapais ir spalvomis akį traukiančios grilio patiekalų naujienas, kurias įkvėpė tiek tradiciniai lietuviški, tiek amerikietiški ar Azijos skoniai.

Žuvies ir jūros gėrybių mėgėjai tikrai turi platų pasirinkimą. Jiems „Iki“ siūlo net keliais būdais ruošto tradicinio šamo: tailandietiškame ir juodojo alaus marinate. Lašišos fanai paragauti galės ir svogūnų bei krapų padaže marinuotos žuvies. O tie, kuriems patinka jūros gėrybės, – blyškiųjų baltakojų krevečių paprikų ir česnakų marinate. Tereiks jas iškepti, paruošti mėgstamą garnyrą ir patiekti. Marinuotos krevetės puikiai tiks tiek norint pasilepinti savaitgalį, tiek įvairiausioms ypatingesnėms progoms.

Dar viena „Iki“ grilio linijos „Grill Party“ naujiena – kepimui jau paruoštos bulvės, kurios gali tapti puikiu garnyru tiek prie tradicinių patiekalų, tiek prie krevečių. O ieškančius dar įdomesnių skonių, „Iki“ grilyje išsikepti kviečia ir Viduržemio jūros šalių įkvėpto sūrio.

„Iki“ naujienos – ir mėsos mėgėjams

Vištienos mėgėjų „Iki“ laukia įvairus pasirinkimas, pavyzdžiui, vištienos peteliai argentiniečių pamėgtame „piri piri“ marinate, o tiems, kurie pikantiškų skonių nemėgsta, patiks vištienos sparneliai švelniame marinate. Naujajame „Iki“ asortimente siūlomi ir kiti populiarių grilio patiekalų „paruoštukai“ – meduje marinuoti Amerikoje itin mėgstami kiaulienos šonkauliukai, pjaustytos kiaulienos šoninės gabaliukai ar jau paruošti mėsainių paplotėliai, kurie taps tikrų tikriausiu vasariškų grilio vakarėlių hitu – juos tereiks iškepti pagal nurodytas instrukcijas bei patiekti su mėgstamais ingredientais: bandelėmis, šviežiomis salotomis, pomidorais, marinuotomis daržovėmis bei įvairiausiais padažais. Šis patiekalas puikiai tinka ir didelei kompanijai, o mėsainius su mėgstamais priedais kiekvienas gali susidėlioti pats.

„Iki“ nuotr.

Taip pat „Iki“ nepamiršo nuo grilio sezono Lietuvoje neatsiejamų šašlykų, kurie jau daugelį metų rikiuojasi populiariausių grilio patiekalų sąrašo viršuje, variantų: vienas jų šašlykai, marinuoti sausame marinate, kitas – šašlykai, ruošti majoneziniame padaže, ir trečiasis – tradiciniai šašlykai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių