Pozityvumu spinduliuojanti senjorė Auksė: ruduo virtuvėje – tikras kūrybos metas

  • Teksto dydis:

Ruduo – tai laikas, kai virtuvė tampa vieta kūrybai ir kulinariniams eksperimentams. Vieni ruošia atsargas, kiti – mėgaujasi šviežio derliaus gėrybėmis. Viena iš tikrųjų „Maxima“ nuomonės formuotojų, senjorė Auksė pasakoja, kad šis laikas yra labai tinkamas gaminti įvairiaspalves daržovių salotas ir mišraines bei skaninti jas sėklomis.

Sveiki pasirinkimai ir paprasti receptai

„Gaminti man visada buvo ne tik pareiga, bet ir malonumas. Apsiperku „Maximoje“ nuo 1995 metų, ir kiekvieną rudenį iš naujo atrandu šviežias sezonines daržoves, kurios mano stalą paverčia spalvingesniu ir sveikesniu,“ – dalijosi patirtimi Auksė.

Auksė itin vertina paprastus, tačiau gardžius patiekalus. Jos mėgstamiausias rudens receptas – šviežių pomidorų salotos su svogūnais, krapais, baziliku ir gražgarstėmis. Pasak jos, šios daržovės ne tik skanios, bet ir neįkainojamos sveikatai. Aliejų senjorė renkasi vietoje majonezo ar grietinės – tai sveikesnė alternatyva, o ir skonis tampa lengvesnis ir natūralesnis.

Rudens gausa suteikia galimybes ieškoti išskirtinumų

Rudenį galime mėgautis ne tik šviežiomis daržovėmis, bet ir sėklomis bei kitais papildais, kurie patiekalams suteikia išskirtinumo. Auksė ragina išnaudoti šio sezono gėrybes ir eksperimentuoti virtuvėje. „Daržovės tinka ne tik mišrainėms, bet ir garnyrams bei užkandžiams. Paskaninus patiekalus sėklomis, jie tampa dar maistingesni, o maisto gaminimas – dar kūrybiškesnis“, – patarimais dalijosi Auksė.

Senjorai – tikrieji „Maxima“ nuomonės formuotojai

„Maxima“ didžiuojasi savo ilgamete draugyste su senjorais ir džiaugiasi, kad gyvenimiškos patirties sukaupę klientai kaip Auksė yra tikrieji nuomonės formuotojai. Jų patirtis ir išmintis įkvepia kitus siekti sveikesnės mitybos ir atrasti naujus skonius.

„Senjorai yra vieni ištikimiausių mūsų klientų. Dalis jų su mumis yra nuo pat pirmųjų prekybos tinklo dienų. Šie pirkėjai yra sukaupę daugybę gyvenimiškos patirties apsiperkant ir tikrai turi, ką papasakoti apie įvairių produktų skonio ir maistines savybes. Jie žino, kaip išsirinkti geriausius produktus, kaip juos panaudoti virtuvėje, kaip sutaupyti. Norėdami senjorams atsidėkoti už ištikimybę tituluojame juos tikraisiais mūsų nuomonės formuotojams ir suteikiame galimybę pasidalinti savo patarimais bei patirtimi. O globodami „Senjorų savaitės“ festivalį siekiame prisidėti prie senjorų bendruomenės stiprinimo“, – sakė prekybos tinklo „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Prekybos tinklas dėkoja senjorams už daugiau nei 30 metų trunkančią draugystę – „Maxima“ globoja pirmąją „Senjorų savaitę“ Palangoje, kuri vyksta rugsėjo 29–spalio 4 dienomis. Renginio metu kviečia senjorus į susitikimus su žinomais žmonėmis, vertingas paskaitas, protų mankštą bei kitas pramogas, o taip pat pasinaudoti specialiais pasiūlymais Palangos ir Šventosios „Maximos“ parduotuvėse.

Daugiau informacijos ir išsamią programą galima rasti festivalio interneto svetainėje: https://senjorusavaite.lrt.lt/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių