„Regitroje“ – pokyčiai: papasakojo apie kainas ir ilgėsiančius terminus

  • Teksto dydis:

Nuo birželio 17 dienos gaminamų vairuotojo pažymėjimų reikės laukti  ilgiau, o skubantiems – susimokėti daugiau. Kiek gali ilgėti pažymėjimo išdavimo terminas ir kokios bus kainos? Apie tai LNK pasakojo „Regitros“ atstovas Lukas Vosylius.

– Kas keičiasi nuo birželio 17 d.?

– Nuo birželio 17 d. keičiasi vairuotojų pažymėjimų išdavimo terminas – penkiolika darbo dienų.

– O buvo?

– Iki šiol buvo dešimt darbo dienų, jeigu mes kalbam apie išdavimą eilės tvarka.

– Kodėl pailgėjo terminas?

– „Regitra“ nuo šių metų liepos 1 d. pradeda teikti naują paslaugą – išdavinėti vairuotojo kvalifikacijos korteles. Vairuotojų kvalifikacijos kortelių gamybai bus naudojamas tas pats resursas kaip ir vairuotojų pažymėjimų gaminimui.

– Kodėl nebuvo galima padidinti resursus? Kodėl ilginamas laikas?

– Papildomo resurso – tiek žmogiškojo, tiek įrangos įsigijimo – klausimas buvo svarstomas, įvertinus tai, kad dėl naujos paslaugos, vairuotojų kvalifikacijos kortelių teikimo, bus juntamas klientų srauto padidėjimas. Jis bus juntamas tris keturis mėnesius. Įvertinus tai, priimtas sprendimas – žmogiškojo resurso ar papildomos įrangos resurso klausimo nesvarstyti. Tai nebūtų racionalus sprendimas.

– Vairuotojams reikės pakentėti kelis mėnesius?

– Ne. Vairuotojams nereikės kentėti. „Regitra“ siunčia pranešimus vairuotojams apie vairuotojo pažymėjimo galiojimo pabaigą. Pranešimai siunčiami likus 30 dienų iki vairuotojo pažymėjimo galiojimo pabaigos. Jie siunčiami tiems vairuotojams, kurie palikę savo kontaktus. Raginčiau vairuotojus apsilankyti mūsų vairuotojų portale ir palikti savo kontaktus, kad mes galėtumėme juos informuoti apie vairuotojo pažymėjimo galiojimo pabaigą. Tas 30 dienų terminas, per kurį mes informuojame apie galiojimo pabaigą, – tikrai užtektinas laiko tarpas. Be skubos, nemokant brangiau už išdavimą skubos tvarka, įprastine tvarka pasikeisti, prasitęsti vairuotojo pažymėjimą. Mes visada stengiamės pagaminti ir pristatyti klientui vairuotojo pažymėjimą per trumpesnį terminą negu numatytas. Dažnu atveju mums tai pavyksta padaryti. Vairuotojams, kurių vairuotojų pažymėjimas galiojimas jau eina į pabaigą, reikėtų atkreipti dėmesį. Pastebime, kad yra vairuotojų, kurie vienaip ar kitaip sugeba praleisti vairuotojo pažymėjimo galiojimo terminą. Tokių vairuotojų daugėja. Vairuotojai paprastai ir patogiai gali užsisakyti vairuotojo pažymėjimą internetu. Pagamintas vairuotojo pažymėjimas bus pristatytas į kliento namus. Pačiam niekuo rūpintis nereikės.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– O kaip su nuotrauka?

– Nuotrauka, užsakant internetu, imama iš Gyventojų registro. Savaime supranta, kad nuotrauka neturėtų būti senesnė nei penkeri metai. Nuotraukos paimamos iš ten ir klientui rūpintis tuo tikrai nereikia.

– Nuo birželio 17d. keisis kainos. Kiek jos didės?

– Vairuotojo pažymėjimų išdavimo kainos, kurios šiuo metu galioja, – liks.

– Čia ne skubos tvarka?

– Taip. Tai yra ne skubos tvarka. Jeigu mes kalbam apie vieną darbo dieną, kas būtų skubos tvarka, tai vairuotojų pažymėjimo išdavimas kainuotų 37 eurus 36 centus. Jeigu mes kalbėtumėme apie tris darbo dienas, tai toks išdavimas kainuotų 22 eurai 8 centai. Penkiolika darbo dienų – įprastinė tvarka, tai vairuotojo išdavimo kaina – 14 eurų 19 centų.

– Kas anksčiau  išduodavo vairuotojų kvalifikacijos korteles? „Regitra“?

– Čia yra naujas dokumentas. „Regitra“ tokios paslaugos anksčiau neteikė. Mes kalbame apie sunkiasvorio transporto vairuotojus, kurie vykdo krovinių vežimą ar keleivių vežimą Europos Sąjungos (ES) keliais ir neturi galimybės į savo vairuotojo pažymėjimą įrašyti jų atitinkamos kvalifikacijos – pagrindžiančios ar įrodančios 95 kodo. Vairuotojams, kurie neturi europietiško pažymėjimo ir nėra galimybės kodo įrašyti, bus išduodamas naujas dokumentas –  vairuotojų kvalifikacijos kortelės, kurios tą kvalifikaciją įrodys.

– Kada „Regitra“ pradės išdavinėti korteles?

– Nuo liepos 1 d. pradėsime teikti. Paslauga bus teikiama tais pačiais gamybiniais resursais kaip ir vairuotojų pažymėjimo gaminimas.  Įvertinus visas aplinkybes, suvienodinta tiek vairuotojų kvalifikacijos kortelės, tiek vairuotojų pažymėjimo išdavimo terminai – iki penkiolikos darbo dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

smalsutis

smalsutis portretas
ar veikia LT teritorijoje antimonopolinis įstatymas ?

Darius

Darius portretas
O taip! Šita valstybinė parazitinė irštva vis nepasisotina ir niekaip negali dirbti normaliai, nes jų darbas yra š...o malimas. Štai tau ir "gerovės valstybės" realijos.

Linas

Linas portretas
Senai laikas baigti Regitros monopolį Rimti autoservisai žymiai geriau atlikti darbą,esant reikalui pašalintų vietoje trukumus.Regitra gi yra dikaduoniu-draugu,giminių sambūris.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių