RRT patvirtino didesnius universaliosios pašto paslaugos tarifus

  • Teksto dydis:

Išnagrinėjusi Lietuvos pašto prašymą, Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) leido didinti universaliosios pašto paslaugos tarifus ir keisti korespondencijos siuntų, siunčiamų Lietuvoje, kainodarą.

„Mes tvirtiname didžiausius universaliosios pašto paslaugos tarifus, o Lietuvos paštas turi teisę taikyti ir mažesnius, atitinkančius naudotojų interesus, vykdomos pašto veiklos pobūdį bei patiriamas sąnaudas, tarifus“, – pranešime sakė RRT tarybos pirmininko pavaduotojas Darius Kuliešius.

Lietuvoje siunčiamų korespondencijos siuntų tarifai vidutiniškai didinami apie 22 proc., siuntinio tarifas mažinamas 10 proc. už vienetą, bet didinamas 56 proc. už kilogramą, atsižvelgiant į Lietuvos pašto pateiktas šių paslaugų 2022 metais sąnaudas.

RRT nutarimu taip pat siūloma tarptautinių korespondencijos siuntų apdorojimo Lietuvoje tarifo dalį vidutiniškai didinti 56 proc., pašto siuntinio už vienetą tarifo dalį mažinti apie 31 proc., o už kilogramą didinti apie 77 proc. Tarptautinių pašto siuntų ir Lietuvoje siunčiamų pašto siuntų įvertinimo mokestis nekeičiamas.

RRT taip pat pritarė Lietuvos pašto siūlymui atsisakyti Lietuvoje siunčiamų nepirmenybinių korespondencijos siuntų, paliekant tik pirmenybines.

Vadovaujantis Pašto įstatymu, RRT tvirtina universaliosios pašto paslaugos didžiausius tarifus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ku ku

ku ku portretas
aš tai šiai metais kalėdinę korespondenciją prašysiu išsiųsti per Lenkiją. Kas važiuos - paduosiu. Čia brangu ir nekokybiška.

mjo

mjo portretas
jei uzkels kainas tai tikrai su greitom siuntom nepakonkuruos ir bankrutuos

Patarimas

Patarimas portretas
Likviduokite tą Lietuvos paštą, niekam jis nereikalingas, tas plėšikas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių