Turto bankui – 57,5 mln. eurų injekcija pastatų atnaujinimui

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija siūlo Turto bankui paskolinti 57,5 mln. eurų administraciniams valstybės pastatams atnaujinti ar statyti. Iš viso numatoma statyti, remontuoti ar modernizuoti 51 pastatą. 

Tarp atnaujinamų pastatų – Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pastatas Gedimino prospekte, „Sodros“ Užsienio išmokų tarnybos biuras Vilniuje, Kėdainių rajono Valstybinės mokesčių inspekcijos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Trakų skyriaus statiniai.

Naujus pastatus ketinama statyti trijuose sklypuose: J. Kairiūkščio g. 10 Visoriuose ir A. Goštauto gatvėje Vilniaus centre, kur bus statomas ministerijų miestelis, bei Klaipėdos teismų pastato sklype Kauno g. 8.

Be to, planuojama ministerijoms pritaikyti mokslo institutų pastatus A. Goštauto g. 11. Į šį buvusį Puslaidininkių fizikos instituto pastatą planuojama perkelti tris ministerijas – Žemės ūkio, Susisiekimo ir Sveikatos apsaugos.

Anot Vyriausybės nutarimo projekto, lėšos iki 20 metų būtų perskolintos iš Europos vystymo banko paskolos lėšų už jo palūkanų normą plius 0,001 procentinio punkto.

Be Vilniaus ir Klaipėdos, pastatai bus statomi ar atnaujinami Šilalėje, Panevėžyje, Šiauliuose, Radviliškyje, Šilutėje, Alytuje, Kretingoje, Gargžduose, Jonavoje, Utenoje, Kelmėje, Zarasuose,Kėdainiuose, Prienuose, Telšiuose, Visagine, Molėtuose, Kaune ir jo rajone bei Trakuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių