Vyriausia „Mantingos“ darbuotoja: kito darbo net nesvarsčiau

  • Teksto dydis:

Tatjana Chamutovskaja – vyriausia bendrovės „Mantinga“ darbuotoja, kuri jau beveik 8 metus yra pensijoje. Ypatingo optimizmo nestokojanti moteris teigia, kad dirbti amžius jai tikrai netrukdo, o karantino metu laiką, praleista namie, prilygino kalėjimui.

68 metų Tatjana dalijasi, kad ji „Mantingoje“ dirba jau 16 metų ir per šį laiką pastebėjo daug pokyčių.

„Progresas nuo tada, kai atėjau, labai ryškus. Sąlygos darbuotojams pagerėjo, atsinaujino technika. Atsinaujino patalpos, jos tapo erdvesnės. Dirbant reikia mažiau rankų, įranga galingesnė ir išmanesnė. Tad ir pats darbas ilgainiui pasidarė kur kas lengvesnis. Tai dabar kartais juokiuosi, ar tai, ką dabar darau, skaitosi darbas“, – juokiasi operatore dirbanti moteris.

Išėjusi į pensiją Tatjana darbe liko pirmiausiai dėl finansinių aspektų. Kaip sako ji pati, pensija buvo paprasčiausiai per maža. Paklausa, ar nesijaučia pavargusi, ji atsako paprastai: „Aš darbe nematau nieko sudėtingo. Reikia norėti dirbti. Paprastesnių darbų neieškojau, pusės etato irgi nesvarsčiau. Jau kai išeisiu, tai išeisiu. O kol dirbu, tol dirbu.“

Pasak jos, darbas ne tik nėra sudėtingas, bet ir nėra nuobodus. Dirbant prie sumuštinių gamybos linijos, nuolat keičiasi gaminama produkcija, receptūros. Taip pat dirbant galima ir su kolegomis pašnekėti. „Kartais pjaustyklių triukšmas neleidžia susikalbėti, tenka parėkti. Visko būna. Bet kartais galime ir laisvai su kolegėmis šnekėti“, – subtilybes pasakoja T. Chamutovskaja.

Nijolė Daukšienė. „Mantingos“ nuotr.

Kol kas moteris dar nežino, kada išeis užtarnauto poilsio. Ji juokiasi, kad įsidarbino „Mantingoje“ būdama 52 metų. Ją priėmusi kolegė dar nustebo dėl amžiaus, kaip jai seksis dirbti: „Ir štai kiek pradirbau“.

Lygiai prieš metus iš darbo išėjo Tatjanos draugė, kuri taip pat dirbo būdama pensinio amžiaus. Ir ji kaip tik buvo metais už Tatjaną vyresnė. Tad gal ir jai jau laikas ilsėtis?

„Svarstau apie tai. Tačiau, kai per karantiną 3 mėnesius nedirbau, atsibodo sėdėti namie. Nekantravau išeiti į darbą. Namie buvo kalėjimas. Nors ir labai mėgstu leisti laiką „Youtube“ platformoje. Žiūriu įvairiausius vaizdo įrašus: apie kosmetiką, receptus, gyvūnus. Išėjusi į pensiją jau tikrai jų prisižiūrėsiu“, – šypsosi vyriausia įmonės darbuotoja.

„Mantingos“ personalo direktorė Nijolė Daukšienė dalijasi, kad bendrovėje šiuo metu dirba 37 pensinio amžiaus asmenys.

„Mūsų pozicija – suteikti galimybę įsidarbinti visiems dirbti norintiems žmonėms. Tikrai suprantame, kad dalis pensinio amžiaus žmonių, dėl įvairių priežasčių, nenori iškristi iš darbo rinkos. Tad vyresnio amžiaus žmonių integraciją į darbo rinką stengiamės užtikrinti suteikdami lanksčias darbo sąlygas. Savo darbuotojų nediskriminuojame nei dėl jų amžiaus, nei dėl tautybės, lyties ar kitų faktorių. Ir tai mūsų darbuotojai jaučia“, – priduria N. Daukšienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o ka ten veikia tie pensiNYkai toj

o ka ten veikia tie pensiNYkai toj portretas
,,mantingoj,,, ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių