Rusija atnaujina žigulių gamybą: bus be saugos pagalvių ir stabdžių antiblokavimo sistemos

  • Teksto dydis:

Vakarų sankcijos sužlugdė rusiškų automobilių gamybą, bet „Avtovazas“, kuris su prancūzų koncernu „Renault“ gamino žigulių palikuonis, vis dėlto sugebėjo atnaujinti „Ladų“ surinkimą, kad ir minimaliu pajėgumu, praneša LNK. 

Pagrindinės Rusijos automobilių gamyklos darbuotojai Toljatyje baigia darbo dieną, bet jie bent jau turi darbo, nes „Ladų“ gamykla dėl Vakarų sankcijų stovėjo du mėnesius ir mokėjo minimumą.

Tad žigulius, kurie visada buvo pigūs, vėl gamina, bet dabar gamina dar labiau apkarpytus.

Pasak Dianos Magney, „Sky“ korespondentės, tai pirmoji „Lada Granta“, kurią vėl pradėjo gaminti, yra tikrai paprasta, tačiau ji neturi daugelio pagrindinių saugumo elementų – stabdžių antiblokavimo, saugos pagalvių ir kondicionieriaus.

Kai Vladimiras Putinas įvedė kariuomenę į Ukrainą, Rusijos automobilių pardavimai žlugo. Palyginus su praėjusia vasara, parduodama net 75 proc. mažiau automobilių.

Dauguma gamyklų išvis sustabdė gamybą, nes nebegali įsigyti komplektuojančių dalių.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Prancūzų „Reno“ pagrindinė rusų „Avtovaz“ akcininkė pasitraukė dar kovą ir atidavė savo paketą rusų valdžiai, bet praėjus porai mėnesių padėtis nebeatrodo visiškai prasta.

„Sąraše tų dalykų, dėl kurių „Avtovaz“ iškilo rimtų problemų, buvo stabdžių kaladėlės, pagrindinis stabdžių cilindras, vožtuvai, kėbulai, diržai, saugos diržai, apsaugos pagalvės, vairai,  ABS generatorius, starteris, stebulės termostatai, ribotuvai, varžtai. Šiandien, pagal daugumą šių pozicijų, problemos yra išspręstos“, – sakė „Avtovaz“ profsąjungos atstovas Grigorijus. 

Pačiame Toljatyje  dar nuo sovietinių laikų klesti gatvės mechanikai, pavyzdžiui, tokie, kaip Merabas, taisantis vieną iš senųjų žigulių. Merabas dėl detalių nesiskundžia.

Pasak mechaniko, dar yra detalių senoms mašinoms, tad tikrai visko galima rasti, tačiau su naujomis detalėmis jau sunkiau. Galima jų rasti, bet jos labai brangios. 

Nemaža vietos žmonių dalis, dar prisimenančių sovietinius laikus, nepergyvena dėl sankcijų.

„Galėčiau pasakyti, kad mes nesikamuojame kaip visa Europa, bent jau taip rodo per televizorių. Nors pats Europoje nebuvau. O pas mus kaip buvo, taip ir yra. Duonos bei druskos turime“, – teigė Marabas.

Sunku pasakyti, ar rusams pakaks tik duonos ir druskos, bet Maskvos pareiškimai, kad ji sugebės įveikti Vakarų sankcijas, turi šiokio tokio pagrindo.

Taigi, rusai sugebėjo rasti bent dalį jiems reikiamų „Renault auto“  detalių Kinijoje ar kitose šalyse, todėl tarptautinis valiutos fondas pagerino Rusijos ūkio prognozes.

Tačiau ilgalaikės prognozės išlieka blogos, bet ne katastrofiškos. Reikia tikėtis, kad ir Toljatyje absoliuti dauguma gyventojų priklauso nuo „Avtovaz“ malonės ir supranta, kad jų gerovė yra labai susijusi su V. Putino karu Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką gi

Ką gi portretas
Iš bėdos galima ir su "žiguliuku" gyventi- turėjau "vienuoliktuką"- konstrukcija paprasta, tereikėjo sumažinti benzino mišinio pariebinimą spaudžiant akseleratorių ir parinkti naujas spyruokles išcentriniam uždegimo paankstinimo reguliatoriui ir užtekdavo 6,3 ltr. 100 km . Kapitalinį remontą dariau po 310 t. km. Už tai eksploatacija paprasta, pigi ir prie Rusijos eismo "intensyvumo" visai tinkama auto....

to kęstui

to kęstui portretas
ukrapai tikrai naudojasi civilių priedanga. Dar iki Amnesty nuotraukas paviešino respublika, kaip krapai slepia raketų sistemas po civiliais abjektais. Ir tie nekalti krapai, neskaitant maidano perversmo, žudė Donbaso gyventojus. Niekada nepaskelbė kiek. Va krapų žuvo 13 ar 14 tūkstančių. Apmokytų karių. Tai anų dvigubai. O pvz išsigimėliai litvinai žudynes laimino. Apie Minsko susitarimus nekalbu. Ten viskas aišku - pydermontam reikia karo prieš Rusiją o ne susitarimų.Kodėl Serbiją subombino. Logiška - krapus subombint. Bet čia atvirkščiai. Krapus ginkluoja. Putinas sakė krapų nepuls. Pamelavo. Medvedis sakė atominio prieš krapus nenaudos. O jei pamelavo? Durneliai sakys ir kiti turi. Jei panaudos rusai visą arsenalą, kitų jau gali neprireikt - pasauliui sunaikint užteks ir tiek.Kitavertus kiti panaudos - 100 % karas bus paskutinis.

spaliukui

spaliukui portretas
o kaip benzo sąnaudos? Beveik 10 litrų? priekinis stiklas per status. Devintukas - vidurkis 7 litrų nesiekė. Geresnis net už 2005 Toyota Corolla.Kurią gavau dovanų 90 000 pravažiavusią.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių