Seimą pasieks mopedų vairuotojus liečiančios įstatymo pataisos

Antradienį Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narė Ligita Girskienė ketina pateikti parlamentui įstatymo pataisas, siūlančias leisti vairuoti mopedus ir lengvuosius keturračius tik išlaikius praktinį vairavimo egzaminą.

Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas parengusi parlamentarė sako, kad šias transporto priemones dažnai vairuoja nepilnamečiai vaikai. Todėl siekiant išvengti eismo įvykių ir pavojų, jos nuomone, būtina suteikti tinkamus įgūdžius pradedančiajam vairuotojui.

Seimo narė L. Girskienė siūlo, kad AM kategorijų – tai yra mopedų ir lengvųjų keturračių vairuotojai turėtų teisę dalyvauti eisme ir gauti vairuotojo pažymėjimą tik praėję mokymus bei išlaikę teorijos ir praktinį vairavimo egzaminus.

Siūloma, kad įstatymo pataisos įsigaliotų nuo kitų metų.

Šiuo metu AM kategorijos vairuotojams nėra privaloma išlaikyti praktinį vairavimo egzaminą.

AM kategorijai priskiriami mopedai ir lengvieji keturračiai. Minimalus amžius, nuo kurio leidžiama pradėti vairuoti šias transporto priemones – 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirmiausia

Pirmiausia portretas
deretu susirupinti mototransporto triuksmu ir tarsa! Dvitakciai karbiuratoriniai varikliai - neisivaizduojami visuotinio pazaliavimo fone! Jau nebeminiu tylos istatymo.

Manyčiau,

Manyčiau, portretas
kad Girskienė atstovauja vairavimo mokyklas. Jiems nepakanka pinigų? Kur auto įvykių statistika apie mopedus ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių