Savivaldybė apsisprendė dėl „Jaltos“, svarstys dar dviejų barų likimą

Trys Vilniuje veikiantys barai, patekę į savivaldybės „juodąjį sąrašą“, trečiadienį buvo svarstomi posėdyje: vienam prekybos alkoholiu laikas sutrumpintas, kiti du dar turės vilties.

„Jaltoje“ alkoholis – iki 22 val.

Bendru sutikimu Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienio posėdyje nutarė, kad kavinėje „Jalta“ alkoholiu prekiauti bus galima tik iki 22 val.

Taryba dar praėjusių metų lapkritį pradėjo svarstyti klausimą dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo bendrovei „La Sensiv“ priklausančioje kavinėje „Jalta“ Žvėryne.

Įmonės vadovas Augustinas Beinaravičius sakė buvęs nustebintas, kai gavo laišką iš savivaldybės. „Gavau pranešimą ir kvietimą į posėdį pasisakyti, jeigu norėsiu. Pagrindo aš nelabai suprantu. Dėl triukšmo būdavo problemų su kaimynais, bet tik anksčiau. Pastarąjį pusmetį visiškai ramiai gyvename“, – tuomet „Vilniaus dienai“ tvirtino A.Beinaravičius.

Vyro teigimu, kavinė paprastai veikia maždaug iki 24 val., savaitgaliais – kiek ilgiau.

Pasak savivaldybės, ne kartą sulaukta policijos pranešimų dėl kavinės, taip pat gautas A.Mickevičiaus gatvės gyventojų kolektyvinis skundas dėl keliamo triukšmo naktį, muzikos, sklindančios iš kavinės „Jalta“.

„Shiva Chill Bar“ dar palauks

Lino Karaliaus ir Gintarės Gurevičiūtės valdomas baras Vilniaus senamiestyje irgi gali netekti teisės prekiauti alkoholiu po 22 val. Tokį nutarimo projektą taryba pateikė komitetų svarstymui.

Šiuo metu parengtas tarybos sprendimo projektas „Dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo bendrovei „Sėkmingi projektai“ priklausančiame restorane „Shiva Chill Bar“ Klaipėdos g. 3“, kuriuo siūloma uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo 22 val. iki 8 val.

Nutarimą riboti prekybos alkoholiu laiką miesto valdžia gali priimti dėl gautų daugybės skundų, policijos pranešimų.

Pagrindinės kreipimosi priežastys į policiją buvo triukšmas, sklindantis iš kavinės ar jos prieigų, išėjusių iš kavinės klientų keliamas šurmulys, kuris trukdo gyventojams ilsėtis.

Dėl „Trip“ dar svarstys

Sostinės centre įsikūręs baras – klubas „Trip“ taip pat pateko į nemalonę. Vilniaus miesto savivaldybės taryba svarsto, ar jame irgi apriboti prekybos alkoholiu laiką. Bendrovei „Bimbirimbam“ priklausančiame bare Gedimino pr. 31 siūloma uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais bare nuo 2 val. iki 8 val. Iki šiol jame buvo galima prekiauti alkoholiu visą parą. Siūlymą trečiadienį nuspręsta svarstyti tarybos komitetuose.

Pirmadieniais – ketvirtadieniais baras – klubas veikia nuo 18 iki 6 val., penktadieniais ir šeštadieniais – nuo 18 iki nenurodytos valandos. Sekmadieniais klubas nedirba.

„Tai nebe pirmą kartą vyksta, bet mes ėmėmės labai daug priemonių, investavome labai daug pinigų, kad būtų panaikinti visi veiklos trūkumai. Pagrindinė problema buvo garsas ir apsauga. Nusamdėme daugiau apsaugos darbuotojų darbo dienomis. Prie durų įrengėme akustinę užuolaidą, apačioje žemų dažnių garsiakalbiui pastatėme garso procesorių, kad būtų sumažintos amplitudės dažnių diapazonų, kurie yra problemiški, sukelia rezonansus“, – anksčiau „Vilniaus dienai“ pasakojo „Trip“ direktoriaus pavaduotojas Rolandas Pumputis.

Savivaldybės teigimu, dėl baro – klubo buvo gauta daug pranešimų iš policijos, aplinkinių įstaigų bei gyventojų. Pagrindiniai nusiskundimai buvo dėl keliamo triukšmo nakties metu, muzikos, sklindančios iš baro „Trip“, šiukšlino šaligatvio.

Po bendrovei pateikto įspėjimo, Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiasis policijos komisariatas informavo, kad Bendrojo pagalbos centro telefonu Nr. 112 dėl įvykių bare ir prieigose buvo užregistruoti dar 48 pranešimai, pateiktas jų sąrašas.


Šiame straipsnyje: baraiVilniaus baraikavinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

sas

sas portretas
Nesinorėtų prarasti Tripo, bet tikiu, kad kolektyvas ras sprendimų, kaip išsikapstyti. Dėl Jaltos - KARMA IS A BITCH!

Baru lankytojas

Baru lankytojas portretas
O man vienodai, ar atims ta licencija ar ne. Tuscia vieta ilgai nebuna, uzsidarys Trip'as, eisime kitur. Tik galetu siame bare apsilankyti ir sanitarine tarnyba. Penktadieni visas rusys plaukiojo vandeniu is tualetu.

Antanas

Antanas portretas
...Kam noriu ,tam atemu licenzija ,kas nepatinka ,ta suzlugdau .Grazu . Gyventojam trukdo miegot - argumentas ,mane labiausiai zavi .Sostines centras naktimis vos vos gyvas ,ir vistiek trukdo Negerai vienoje is pagrindiniu gatviu nakti turi but tylu ,kaip miske . O del Jaltos .Ten daugiau garso isskiria gatve ,nei kavine.Viena is mieliasniuju kaviniu Vilniuje .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių