Kultūros ministerija su L. Vilimiene derina, nuo kada ji galėtų perimti vadovavimą LNOBT

Kultūros ministerija su šiuo metu Klaipėdos muzikiniam teatrui vadovaujančia Laima Vilimiene derina, kada ji galėtų pradėti eiti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) generalinės direktorės pareigas.

„Tiesiog ieškome labiausiai tinkamo varianto, kada pradėti darbus. Žmogus planavo laimėti konkursą ir pradėti dirbti, bet kadangi praėjo gražaus laiko, kol vyko teismai, tai šiek tiek situacijos pasikeitusios, reikia adaptuoti tuos procesus“, – BNS sakė kultūros ministras Simonas Kairys, šią savaitę susitikęs su L. Vilimiene.

Anot jo, ieškoma tinkamiausio laiko, kad dėl vadovų kaitos nenukentėtų ką tik į rekonstruotas patalpas grįžęs Klaipėdos muzikinis teatras.

„Situacija yra tokia, kad visi reikalingi dokumentai ir procedūros turi pasibaigti kalbant apie Klaipėdos muzikinį teatrą, nes tai yra Europos Sąjungos lėšomis finansuojamas objektas. Ir dabar kaip tik tas laikas, kai visi baigiamieji administraciniai darbai yra pačioje finišo tiesiojoje. Čia toks niuansas, kurį reikia labai rimtai vertinti“, – tvirtino ministras.

„Turi būti labai sklandus tas perėjimas. Mums reikia susiderinti visus laikotarpius, kada baigiamas darbas vienoje įstaigoje, pradedamas kitoje, tuomet kada skelbiamas konkursas į Klaipėdos muzikinio teatro vadovus. Tas dialogas dabar kaip tik prasidėjęs“, – sakė S. Kairys.

L. Vilimienė Kultūros ministerijos skelbtą LNOBT vadovo konkursą laimėjo pernai vasarį. Tuomet dėl to kilo nepasitenkinimas tarp dalies teatro kolektyvo, o antros kadencijos nelaimėjęs Jonas Sakalauskas konkursą apskundė teismui.

Šių metų balandį Vilniaus apygardos teismui atmetus jo skundą, sprendimas įsigaliojo.

Tačiau kol vyko bylinėjimasis L. Vilimienė pernai vasarą laimėjo Klaipėdos muzikinio teatro direktorės konkursą.

Visą šį laiką LNOBT laikinai vadovauja generalinio direktoriaus pavaduotojas, Rinkodaros departamento vadovas Audrius Kundrotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių