Tibeto skvere J. Ivanauskaitės kūrinių motyvai papuošė pastatą

  • Teksto dydis:

Dešimtmetį skaičiuojančiame Tibeto skvere atidengta kompozicija „Prieglobsčio link“, sukurta Jurgos Ivanauskaitės kūrinių motyvais. Dailininkė Jurga Užkuraitytė taip įamžino vienos žymiausių ir ryškiausių XX a. pab.–XI a. pr. Lietuvos kūrėjų atminimą ir kartu papuošė viešąją erdvę, tapusią traukos centru, aukštos meninės vertės kūriniu.

„Šiandien Tibeto skveras yra organiškai į erdvinį, architektūrinį ir kultūrinį miesto audinį įsiliejusi gyvybinga, miestiečių ir turistų pamėgta vieta ant Vilnios kranto. Tačiau grafičiais vandalų nuolat darkytos sienos pastebimai sumenkindavo išskirtinę šio skvero vertę ir įvaizdį. Todėl J. Ivanauskaitės dailės darbų motyvai puikiai prisidės prie Tibeto skvero auros ir šioje vietoje kryptingai kuriamos orientalinės tematikos“, – sako dar vieną „Kuriu Vilnių“ kūrinį sostinei dovanojanti menininkė.

Pasak sostinės savivaldybės atstovų, Užupyje, Malūnų gatvėje, esančiame Tibeto skvere kasmet organizuojami kultūriniai renginiai. Pavasarėjant čia tradiciškai minimi Tibeto Naujieji – kuriamos ledo skulptūros. Čia vyksta ir Gatvės muzikos dienos, Kultūros nakties renginiai. 2013-aisiais ir 2018-aisiais skvere lankėsi jo Šventenybė Dalai Lama XIV. Čia auga jo pasodinta „Everest“ rūšies obelaitė.

„Prieglobsčio link“ yra vienas iš 12 naujų „Kuriu Vilnių“ projektų, kuriems įgyvendinti buvo paskirstyta iš viso 500 tūkst. eurų. Šiam kūriniui įgyvendinti skirta – 8 990 eurų. Šiemet konkursas sulaukė rekordiškai daug – net 188 paraiškų, pažymima savivaldybės pranešime.

Miesto inicijuota programa „Kuriu Vilnių“ atgaivina primirštas sostinės erdves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių