Vilniaus rotušės aikštėje – koncertas „Laisvė išsaugotai pilietybei“

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakarą Vilniaus rotušės aikštėje vyko koncertas „Laisvė išsaugotai pilietybei“.

Pilietinei iniciatyvai „4 milijonų Lietuva“ susidūrus su Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) ribojimais dėl raginimų referendume balsuoti už daugybinę pilietybę, šį neatlygintiną koncertą nusprendė surengti idėją palaikantys muzikantai.

Sekmadienį Rotušės aikštėje pasirodė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Žalvarinis“, „TAS“, „Nouvelle“, „Liedogs“, „Plié“, Aurelijus Sirgedas iš grupės „Siela“, NO DJs (Viktoras Diawara) ir kiti atlikėjai.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę pristatytos pilietinės iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ autoriai tikino, kad VRK draudžia žiniasklaidos priemonėse platinti vaizdo įrašą, raginantį referendume balsuoti už daugybinę pilietybę.

Savo ruožtu VRK teigė, kad minėtas vaizdo įrašas gali būti laikomas rinkimine agitacija bei pažymėjo, jog atlygintinai skleidžiama politinė reklama turi būti aiškiai pažymėta, nurodant lėšų šaltinį. 

Sekmadienį, Lietuvoje vykstant prezidento rinkimų pirmajam turui, gyventojai balsuoja ir referendume dėl daugybinės pilietybės. Referendumo biuletenyje siūloma atsisakyti šiuo metu Konstitucijoje įrašyto sakinio: „išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis“.

Ši nuostata neleidžia išsaugoti Lietuvos pilietybės įgijus kitos valstybės pilietybę. Piliečiams apsisprendus, detalias dvigubos pilietybės įgijimo ir netekimo tvarkas numatytų konstitucinis įstatymas. Tam, kad referendumas būtų laikomas įvykusiu, jame dalyvauti turi daugiau kaip pusė balsavimo teisę turinčių šalies piliečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patikslinimas

patikslinimas portretas
Ar ta "laisvė" pro užpakalines duris? Tratinsite mus nuotoliniu būdu išrinkdami mums žydrųjų kumelių ir apsinarkošinusių bukalaurų režimą? Ačiū - ne.

Ka ka

Ka ka portretas
O kas is ju piletybe atimineja? Niekas. Cia nebent je drobiazgo gerbejai. Bet kodel nuseda neprotestoja pries referenduma, juk jis ir atimineja piletybes?

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
NEREIKIA ATSISAKYTI LIETUVOS PILIETYBĖS , NEREIKĖS IR REFERENDUMŲ .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių