Vilniuje įteikti Meno kritikos apdovanojimai, skirta jaunojo kritiko stipendija

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Vilniuje antrą kartą išdalinti vizualiojo meno kritikos apdovanojimai, skirta jaunojo kritiko stipendija.

Keturių kategorijų laureatams buvo įteiktos devynios autorinės Onos Juciūtės statulėlės ir piniginiai apdovanojimai.

„Trumposios formos“ kategorijoje nugalėjo Jogintė Bučinskaitė, Ieva Gražytė ir Ernestas Parulskis, „Ilgosios formos“ kategorijoje laureatais tapo Giedrė Jankevičiūtė ir Andrzejus Szczerskis, Laima Kreivytė, Ilona Mažeikienė ir Regina Urbonienė, „Meninink(i)ų ir kuratorių tekstų“ kategorijoje nugalėjo Alfonsas Andriuškevičius, Danielius Muzyczukas.

Komisijos sprendimu, už atsparumą netolerancijai, queer atminties aktualizavimą ir empatišką kuratorystę „Metų reiškinio“ kategorijos apdovanojimas atiteko Agnei Bagdžiūnaitei Ir Edvinui Grinkevičiui.

MO muziejaus įsteigtą jaunojo kritiko stipendiją gavo Vilniaus dailės akademijos studentė Marija Martinaitytė.

„Meno kritikos apdovanojimai yra ne apie konkurencijos erdvę, o apie bendrumo erdvę. Tie, kurie apdovanojimuose buvome pernai, tą bendrumą labai gerai pajutome, tai mūsų bendra teritorija, kuriama čia susirinkusių“, – sveikinimo kalboje sakė Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus (LNDM) Nacionalinės dailės galerijos vadovė Lolita Jablonskienė.

Meno kritikos apdovanojimams laureatai buvo išrinkti iš 136 kandidatų, juos išrinko penkių narių komisija: meno kritikė Monika Krikštopaitytė, menotyrininkas Helmutas Šabasevičius, kultūros apžvalgininkė, kino kritikė Monika Gimbutaitė bei praeitų metų apdovanojimų laureatės menininkės Aurelija Maknytė ir Agnė Jokšė.

Meno kritikos apdovanojimus įsteigė Šiuolaikinio meno centras, LNDM Nacionalinės dailės galerija ir šiuolaikinio meno skaitmeninis žurnalas „Artnews.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių