Vyno ir desertų čempionate – ištikimiausi dalyviai

  • Teksto dydis:

Spalio 24 d. prabanga alsuojančiame „Kempinski“ viešbutyje šurmuliuos septintasis Vyno ir desertų čempionatas.

Beveik rekordinis 20-ties –  virėjų, konditerių ir someljė ar vyno žinovų – komandų skaičius sieks aukščiausio įvertinimo – Auksinės šakutės. Ar laureatais taps lietuviai? Sunku nuspėti, mat susidomėjimo sulaukiama net iš kaimyninių valstybių, o konkurencija – didelė , todėl visus taškus ant „i“ sudės pirmadienio reginys.

Kalbama, kad tikrai skanus maistas turi būti vienu metu ir sūrus, ir rūgštus, ir saldus, ir aštrus. Būtent šio balanso kiekvienais metais ieško čempionato dalyviai. Taip siekiama pažadinti visus komisijos narių  pojūčius ir suteikti daugiausia malonumo, pamiršti įkyrias mintis ir neigiamas emocijas.

Savo jėgas ir įgūdžius nustebinti komisiją išskirtiniais skonių deriniais šiais metais ketina ir 2013 m. Ausinės šakutės nugalėtojai – „R&J“ komanda. Justinas Kapkovičius ir Renatas Jauniškis prieš kelerius metus ant nugalėtojų pakilos lipo už moliūgų sūrio pyragą su „Rozes Porto White“, kuris papirko komisijos narių gomurius išskirtiniu skoniu.

„Šis konkursas ypatingas tuo, kad jame gali varžytis, ne vien tik šios srities profesionalai, bet ir eiliniai piliečiai, pavyzdžiui, senolė Jadvyga su savo raguoliu ir diedukas Antanas – su savo namų gamybos aronijų vynu. Jei desertas ir vynas vienas kitą papildo ir dera drauge, tai pataikėte tiesiai į dešimtuką – būtent šio konkurso vinis ir yra, kad viskas kartu puikiai derėtų“, – sakė J.Kapkovičius.

Maisto gaminimas – tai menas, kurį galima ne tik pamatyti, bet ir paragauti. Tai menas, kuris neturi rėmų, tačiau telpa lėkštėje. Kulinarija – labai atsakingas menas, nes tai kas, sukuriama, tampa ne tik džiaugsmu akimis, bet ir gomuriui. Tam pritaria ir J.Kapkovičius.

2013 m. pirmosios vietos nugalėtojas atviravo, kad būtent šis unikalus ir pasaulyje analogų neturintis renginys yra puiki proga išbandyti savo jėgas kiek kitokiame amplua, kuriame pagrindinis dėmesys nėra skiriamas vienai sričiai, o reikia ieškoti derinio. „Man, kaip virtuvės šefui, tai kasmetinis išbandymas, tad ir šiais metais bandysime nustebinti daug mačiusius svečius“, – intrigavo J.Kapkovičius.

Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad nors čempionatas nėra jubiliejinis, tačiau 7 – mistiškiausias iš visų skaičių, todėl tikimasi, kad kova tarp komandų bus nenuspėjama, sukels daug intrigų, o pristatytos „saldžiosios akimirkos“ nepaliks abejingų. 

Kol čempionato dalyvių komandos kurs savo įspūdingus derinius, lankytojams tikrai neteks nuobodžiauti. Visi atvykę šeštadienį į „Kempinski“ viešbutį turės galimybę ne tik stebėti čempionatą: jų laukia ir mini paroda, kurioje dalyviai supažindins smaližius ir ne tik su prancūziškais „Cluizel“ ir „Mademoiselle de Margaux“ šokoladais, Rokiškio „Grand“ bei mini „Mozzarella“ sūriais, saldžiais vynais bei kitais gėrimais. Renginio metu taip pat bus eksponuojami „Zwiesel“ krištolo gaminiai.


Šiame straipsnyje: vynasdesertaičempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių