Dviračių ir pėsčiųjų takams Vilniuje – papildomi 2 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Dviračių ir pėsčiųjų takams Vilniuje bus skirti papildomi 2 mln. eurų, tai leis įrengti 10 kilometrų takų daugiau, nei planuota, penktadienį informavo Vilniaus savivaldybė.

Metų pradžioje savivaldybė buvo numačiusi nutiesti ir sutvarkyti 26 kilometrų pėsčiųjų ir 14 kilometrų dviračių takų, tad skyrus papildomus pinigus, prisidės dar 10 papildomų kilometrų.

Pagal naująjį miesto gatvių standartą, dviračių ir pėsčiųjų takai vietomis platės, o taką nuo važiuojamosios kelio dalies atskirs nauji želdiniai.

Kaip sako Vilniaus miesto vyriausiasis miesto inžinierius Antonas Nikitinas, į šią infrastruktūrą siekiama daugiau investuoti, nes vis daugiau vilniečių renkasi judėti pėsčiomis ir dviračiais. Sostinės valdžia siekia, kad šie takai sudarytų bendrą nepertraukiamą sistemą.

„Nebedaug trūksta ir pagrindiniai takai susijungs į vientisą tinklą, jo dalimi taps ir kai kurios ramaus eismo gatvės ir dauguma miesto gyventojų galės naudotis patogia infrastruktūra. Ypatingai daug dėmesio skirsime takų aplinkos želdinimui, daug dirbame, kad išsaugotume esamus želdinius, kad judėjimas būtų jaukus ir patogus“, – sako A. Nikitinas.

Laisvės pr. ties Spaudos rūmais (nuo Justiniškių gatvės iki Pilaitės prospekto) planuojama sutvarkyti 400 metrų pėsčiųjų ir dviračių tako atkarpą. Esamą 7,5 m tako plotį ketinama skirti į dvi dalis: 3 m skirti pėstiesiems, o 3,5 m – dviratininkams.

Ypatingai daug dėmesio skirsime takų aplinkos želdinimui, daug dirbame, kad išsaugotume esamus želdinius, kad judėjimas būtų jaukus ir patogus.

Siekiamybė – pėsčiųjų ir dviračių takus  atskirti želdinių juosta, kuri ne tik užtikrintų eismo dalyvių saugumą atskiriant srautus, bet ir sukurtų daugiau jaukumo judrioje miesto vietoje. Skaičiuojama, kad tam prireiks apie 400 tūkst. eurų.

Pasak savivaldybės, Kalvarijų gatvėje, nuo Santariškių žiedo iki Didlaukio gatvės, bus atnaujinta ir praplatinta 2,4 kilometro ilgio pėsčiųjų ir dviračių takų atkarpa, beveik 1,4 kilometrų ilgio magistralinis dviračių takas bus atnaujintas ir L. Giros gatvėje, nuo Ateities g. iki L. Zamenhofo gatvės.

S. Batoro gatvės jungtyje nuo Rudens gatvės iki Paplaujos gatvės bus įrengtas  2,5 m pločio dviračių ir pėsčiųjų takas, esama pėsčiųjų tako danga išasfaltuota, papildomai sutvarkytas 400 metrų takas pėstiesiems ir dviratininkams.

Dar praėjusią savaitę pradėti jungties tarp Vilniaus ir Nemenčinės remonto darbai, kurių metu bus atnaujinta 5,6 km bendro dviračių ir pėsčiųjų tako danga.  Takui, vedančiam nuo Kairėnų gatvės iki už Antavilių esančios miesto ribos, atnaujinti prireiks  pusės milijono eurų.

Dviratininkų takams Vilniuje šių metų pradžioje buvo numatyta 3 mln. eurų, ši suma padvigubėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonė

Jonė portretas
Kada pagaliau vietoj gyrimosi ir malimo liežuviu bus nutiestas takas Narbuto gatvėje??? Baisus duobėtas šaligatvis su užbrėžta nusitrynusia balta juosta... Prie žvėryno artėjant išvis gruodas. Aplink visur klojami takai, o pačioje reikalingiausioje ir populiariausioje vietoje - niekaip neprisiruošia. Laukia kol dar koks dviratininkas susižeis, kai plentinio dviračio padanga pateks į plyšį?

kada pagaliau

kada pagaliau portretas
BUS SUTVARKYTAS DVIRAČIŲ TAKAS NUO PAŠILAIČIŲ IKI NORMOS PARDUOTUVĖS JUSTINIŠKĖSE...BAISU VAŽIUOTI , GALIMA PER DUOBES IR IŠKLAIPOIUSI ŠALIGATVĮ UŽSIMUŠTI...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių