Bėgimu „In Memoriam“ pagerbti Lietuvos ir Ukrainos kariai

Spalio 21 d. Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjunga kartu su Lietuvos kariuomene bei remiančiomis organizacijomis surengė kasmetinį bėgimą „In Memoriam“. Kaip ir kasmet, pagerbiant kolegas, bėgime Vingio parke, Vilniuje dalyvavo Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų kariai bei bėgimo entuziastai. 

Nuo 2015 m. vykstantis ir kasmetine tradicija tapęs renginys skirtas atminti ir pagerbti šiais metais žuvusius ir mirusius Lietuvos karius bei antrus metus iš eilės – Ukrainoje žuvusius karius. „In Memoriam” renginio metu Vingio parke dalyviai galėjo bėgti pasirinktinai 1 arba 4 km atstumus. Pirmą kartą šiemet vyko ir 10 km atviras Lietuvos kariuomenės bėgimo čempionatas, jame varžytis su kariais galėjo visi norintieji. Trims greičiausiai įveikusiems 10 km distanciją buvo įteikti prizai ir atminimo medaliai.

Renginio idėja kasmet vis labiau plečiasi geografiškai – „In Memoriam“ taip pat vyko Belgijoje, Estijoje, JAV, Jungtinėje Karalystėje ir Sakartvele. Įkvėpti Birutiečių, šiuos paminėjimo renginius organizuoja užsienyje tarnaujantys Lietuvos kariai kartu su vietos lietuvių bendruomenėmis.

Visus norinčius paremti šiais metais mirusių Lietuvos ir Ukrainos karių šeimas galėjo įsigyti oficialių varžybų bėgimo bilietą, kurio kaina – pasirinkta paramos suma. Paaukoti dar galima skambinant ar siunčiant žinutę trumpuoju numeriu 1484 (auka – 2 eurai)  arba 1416 (auka – 5 eur), iki lapkričio 15 d., pervedant savo auką į Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos banko sąskaitą Nr. LT36 7300 0100 0246 9222 (mokėjimo paskirtyje nurodant „Parama kario šeimai“) arba PayPal.me/Birutietes (parama@birutietes.lt). Visos surinktos aukos šiemet atiteks dešimčiai šeimų.

Pagarbos ir paramos bėgimą devintus metus iš eilės organizuoja Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjunga. Pirmą kartą šis bėgimas buvo surengtas 2015 metų rudenį, kai maratono metu mirė majoras Vytautas Burokas. Taip Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos narėms kilo mintis atminimo renginiu pagerbti visus per metus įvairiomis aplinkybėmis mirusius karius bei taip paremti jų šeimas.

Renginį globoja Lietuvos kariuomenės vadas gen. Valdemaras Rupšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
SAMDINIAI IŠ LIETUVOS....

Tas

Tas portretas
žydų klounas galima sakyti baigia sumalt toj karo mėsmalej ukrų benderovcus, nes jau neturi ka siust į kara pats sėdėdamas bunkeryje, gaudo ir prievarta veža į kara paliegusius invalidus ir nukriošusius senius

Zenas

Zenas portretas
Prie ko cia ta ukraina? Mes lietuviai juk
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių