Nauji greičio matuokliai siutina vairuotojus: pasipinigavimas

  • Teksto dydis:

Sostinėje pradeda veikti šešiolika naujų matuoklių, kurie fiksuos ne tik greičio, bet ir kitus pažeidimus. Dauguma vairuotojų piktinasi, kad matuokliai tuoj bus kiekvienoje sankryžoje. Tačiau ekspertai atkerta – drausmės reikia, praneša LNK.

„Be greičio matavimo jie turi galimybę fiksuoti pažeidimus, susijusius su draudžiamu šviesoforo signalu, taip pat važiavimo maršrutinio transporto juosta, kai tam nėra suteikta teisė. Bus fiksuojami ir „STOP“ juostos pažeidimai“, – dalijosi JUDU Infrastruktūros vadovas Giedrius Levčenka.

Paskutinius kelis mėnesius, kol matuokliai buvo dar tik kalibruojami, fiksuota tūkstančiai pažeidimų. Daugiausiai – greičio viršijimas.

„Buvo užfiksuota viršijimo atvejų, kai buvo viršijama virš 30 km/val.“, – kalbėjo G. Levčenka.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Didesnė vairuotojų dalis mano, kad tokių matuoklių mieste jau per daug.

„Kiekvienoje sankryžoje stovi. Tikrai nereikia tiek“, – nuomonę išsakė vairuotoja.

„Manau, kad yra vietų, kur jie labai reikalingi, bet kitur manau, kad tai tik pasipinigavimas“, – teigė vyras.

„Priklauso nuo to, kaip sąlyginai jie veikia. Jeigu naktį visiškai tuščiame kelyje fiksuoja žmones, kurie viršija 15 km/val., tai sakyčiau, kad šiek tiek perspausta“, – pasisakė vaikinas.

Tačiau eismo ekspertai siūlo žmonėms nesipiktinti.

„Mes visi liekame tokie sofos ekspertai. Sėdim ant sofos, socialiniuose tinkluose aiškiname kažką, piktinamės. Nuvažiuokite į kokią Šveicariją, pažiūrėsiu, per kiek sekundžių jūs prarasite teises“, – pakomentavo eismo ekspertas Artūras Pakėnas.

Anot A. Pakėno, bet kokia keliuose drausminanti priemonė didina saugumą.

„Iš vienos pusės mes norime, kad niekas mums nieko nedraustų, o iš kitos pusės norime, kad ir avarijų nebūtų ir kad visi būtume saugūs. Nebūna taip. Renkamės arba tą, arba tą. Turi būti protingi kompromisai. Gal ne visi sprendimai iš pirmo žvilgsnio atrodo geri, bet palaukime rezultatų“, – teigė A. Pakėnas.

Visada kartojau, kad visos taisyklės yra parašytos krauju. Kad to kraujo būtų išlieta mažiau, daromi visi šie dalykai.

„Turime auklėtis taip, kaip reikia. Visada kartojau, kad visos taisyklės yra parašytos krauju. Kad to kraujo būtų išlieta mažiau, daromi visi šie dalykai“, – kalbėjo eismo ekspertas Darius Kanapinskas.

Dažnas pastebi, kad matuokliai drausmina tik važiuojant pro juos. Vairuotojai viršija greitį, prieš matuoklį pristabdo, po to vėl paspaudžia greičio pedalą. Tačiau ekspertai sako, kad šiais laikais taip elgtis nevertėtų.

„Laisvės prospekte, kur fiksuoja ir greitį, ir pravažiavusį raudoną šviesoforą, už 1 km. stovi trikojis. Tu čia pravažiavai kultūringai, ten važiavai nekultūringai, tai tave ten jau pasveikino“, – sakė D. Kanapinskas.

Ką tik veikti pradėję matuokliai pastatyti judriausiose miesto gatvėse ir sankryžose. Sostinėje jau veikia 39 stacionarūs greičio ir kitų pažeidimų matuokliai. Žadama, kad ateityje jų tik daugės. Ekspertai tai sveikina, tik nesupranta visiems žinomos paslapties, kad matuokliai vis dar leidžia šiek tiek viršyti greitį.

„Manau, mes jau išaugome iš tų kelnaičių tolerancijos. Juokingai atrodo, kai girdime iš pareigūnų, kad radaras nustatytas plius 20. Kam jis nustatytas plius 20? Gal pakeiskime eismo taisykles?“ – piktinosi A. Pakėnas.

Metų pabaigoje sostinėje turėtų atsirasti ir vidutinio greičio matuokliai. Geležinio Vilko gatvėje vidutinio greičio matuokliai veiks abiem kryptimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Norėčiau pavažiuoti paskui toki gluši kuris ilindes į teleekraną aiškina jei nors kilometru viršijat greiti tai jau darot pažeidomą kaži kaip jis pats važiuoja

Tomas

Tomas portretas
Keliavome per europą iki Kroatijos nu žinokite nei vienoj šalyje nematėme tiek greičių matuoklių kaip Lietuvoje. Ir keliai patys prasčiausi Lietuvoje, gal jūs nustokite su savo tais radarais ir pradėkit kelius remontuoti??? Ubagų kraštas tiek moraline tiek visom kitom prasmėm.

Tomas

Tomas  portretas
Kaunas seniai taip gyvena... Verčia jaustis banditu ir kaltu... Gal nori jog visi patikėtume, jog esame banditai ir ateitume seman?.. Hmmm?.. Nebloga minti...
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių