Pasirašyta sutartis dėl Verkių gimnazijos projektavimo, statybos kaina – apie 20 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Pasirašyta sutartis dėl sostinės Verkių gimnazijos projektavimo, projektavimo kaina sieks 807 tūkst. eurų, preliminari statybų kaina – 20,26 mln. eurų, pirmadienį pranešė bendrovė „Vilniaus vystymo kompanija“.

„Pasirašyta Verkių gimnazijos projekto sutartis žymi reikšmingą žingsnį švietimo infrastruktūros plėtros kelyje. Mokyklai keliami aukščiausi reikalavimai, siekiama įgyvendinti šiuolaikiško ir įkvepiančio mokymo centro viziją. Tikimės, kad pastato architektūriniai sprendimai atlieps visų bendruomenių poreikius“, – teigia Vilniaus miesto vicemeras Arūnas Šileris.

Vilniaus miesto savivaldybė ir Vilniaus vystymo kompanija dėl gimnazijos Vilniuje projektavimo pasirašė sutartį su architektų studija „Architektūros linija“

Sostinė balandį kvietė architektus teikti projektus organizuotame atvirame architektūriniame konkurse naujai švietimo įstaigai – gimnazijai Verkiuose, adresu M. Marcinkevičiaus gatvė 72. Viso buvo gauta 13 pasiūlymų.

Vertinimo komisija daugiausiai balų skyrė Lietuvos ir Suomijos UAB „Architektūros linija“ komandos idėjai, pavadintai „Gamtoje“.

Tikimės, kad pastato architektūriniai sprendimai atlieps visų bendruomenių poreikius.

Kaip skelbiama, projekto autoriai mokyklą projektavo kaip gamtos visumos dalį, esančią sostinės sklype, apsuptą gyvenamaisiais namais. Būsimos gimnazijos pastatas suformuotas keturiais skirtingų dydžio korpusais.

Pirmuose pastatų aukštuose numatomos didžiosios patalpos (valgykla, aktų ir sporto salės, biblioteka), turinčios tiesioginį susisiekimą su centrine erdve. Antrame ir trečiame aukštuose suprojektuotos klasės bei laboratorijos. Numatyta, kad mokyklos erdvės bus kintančios, lanksčiai formuojamos, pavyzdžiui, gali būti sujungiamos valgyklos, bibliotekos, aktų salės ir aulos erdvės siekiant patogumo ir efektyvaus naudojimo.

Taip pat planuojama įrengti sporto aikštyną, lauko klases. Tikimasi, kad naujoji ugdymo įstaiga bus patraukli ir vietos bendruomenės kasdieniam naudojimui.

„Mūsų kompanijos prioritetas vystant ugdymo įstaigas yra žmonės. Juk gimnazija – ne tik pastatas, bet ir erdvė, kurioje jaunoji karta praleidžia daug laiko, išgyvena reikšmingą gyvenimo tarpsnį. Taigi mokyklą statome pirmiausia galvodami apie vieningos ir saugios bendruomenės kūrimą bei darome viską, kad užtikrintume aukščiausių kokybės standartų įgyvendinimą“, – sako Vilniaus vystymo kompanijos vadovė Laura Joffė.

Planuojama, kad naująją mokyklą galės lankyti apie 500 gimnazistų. Ją sudarys 16 klasių.  Numatoma gimnazijos projektavimo kaina siekia 807 tūkst. eurų, tuo tarpu preliminari statybų kaina – 20,26 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jei mokykla tiek kainuoja tai vilniaus stadijonas tada turi kainuot šimtus milijardu ,durnių laivas ir tiek.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių