Policija ruošiasi mitingui prie Seimo: tikisi, kad neramumų nebus

  • Teksto dydis:

Policija ruošiasi galimiems mitingo neramumams. Į mitingą dėl nekilnojamojo turto mokesčio prie Seimo ketina suvažiuoti šimtai žmonių iš visos Lietuvos, praneša LNK.

Kol kas sunku pasakyti, kiek tiksliai susirinks žmonių, tačiau leidimas išduotas tūkstančiui mitinguotojų. Mitingo organizatoriai sako, kad renginys bus taikus. Policininkai taip pat tikina, kad nemato jokių indikacijų, kad būtų planuojami kažkokie išpuoliai ar riaušės.

Likus parai iki renginio, aikštėje nebuvo jokių atitvarų, užkardų ar judėjimo apribojimų. Policininkai sako, judėjimo ribojimų ir nebus. Ir automobiliai galės važiuoti, ir pėstieji galės laisvai vaikščioti. Pareigūnai sako, kad jei kas nors nutiks, žada reaguoti labai greitai ir viską užtverti.

Deja, klausimą dėl nekilnojamojo turto mokesčio pakeitimo Seimo nariai iš ketvirtadienio dienotvarkės išbraukė. Tačiau Seimas yra toks dalykas, kad jame gali nutikti visko. Tad nieko nuostabaus, kad galbūt ketvirtadienį susirinkę į Seimo posėdį Seimo nariai ims tą klausimą ir vėl sugražins į savo darbotvarkę.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Plačiau apie mitingą papasakojo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Renaldas Žekonis.

– Kiek maždaug mitinguotojų gali susirinkti prie Seimo?

– Leidimas išduotas tūkstančiui mitinguotojų. Klausimas, ar tiek susirinks. Mes kasdien bendraujame su organizatoriais ir tikslinamės tą skaičių. Pakankamai sudėtinga prognozuoti. Praktika rodo, kad tas tikrasis dalyvių skaičius paaiškėja pačią renginio dieną arba likus labai trumpam laikui iki jo.

– Policija vis tiek turi planuoti į priekį. Ar daug policijos pareigūnų išeis ketvirtadienį į gatves?

– Policijos pajėgos bus pakankamos, įvertinant ir dalyvių skaičių, įvertinant ir galimas rizikas. Prieš kiekvieną renginį atlikinėjame namų darbus, analizuojame socialinę erdvę, bendraujame su organizatoriais. Įsivertiname pareigūnų poveikį. Manau, kad bus pakankamos pareigūnų pajėgos, kad renginys įvyktų sklandžiai ir sėkmingai.

– Ar planuojama uždaryti gatves, apriboti pėsčiųjų judėjimą toje vietoje?

Manau, kad bus pakankamos pareigūnų pajėgos, kad renginys įvyktų sklandžiai ir sėkmingai.

– Iš anksto nėra planuojama, tačiau matysime renginio eigoje. Jei bus toks poreikis, tai bus galimi minimalūs apribojimai aplink renginio vietą.

– Minėjote, kad policijos pareigūnai stebi socialinę erdvę. Žmonės daug diskutuoja apie šį mitingą. Kokias nuotaikas pastebite?

– Pati renginio esmė, tikslas yra išreikšti nepritarimą Seime svarstomam įstatymo projektui. Skatiname renginio metu elgtis kultūringai, nepažeidinėti viešosios tvarkos, neeskaluoti konfliktų. Tikimės, kad taip ir bus.

– Ar policijos pareigūnai turi kokių nors duomenų, kad mitingo metu gali būti kokių nors neramumų?

– Analizuojame socialinę erdvę, renkamės informaciją. Šiai dienai neturime duomenų dėl galimų konfliktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytojas

skaitytojas portretas
pradejau skaityt straipsni tik tam kad suzinot kas konkreciai keiciama del NT mokescio. - jokios info, nors tai pagrindas del ko viskas vyksta. Gaila kad ziniasklaida taip dirba

Grybas

Grybas  portretas
Fas šunys susmirde, kaip tėvai mokės nt mokestį pažiūrėsiu gaidžiai ką kandziosit vafliai

matomai kad nesiunte

matomai kad nesiunte  portretas
kauna bojarinas savo glusu chalopu nes uz autobusus rinko ponigus muo snukio po 15 euru prase jei mitings nepaeis tai bent piniga pasidarys ka darysi suktis gi reik . o dirneliai paubau tik ir tinka .
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių