Raudonasis Kryžius nuo gaisro Viršuliškėse nukentėjusioms šeimoms jau išmokėjo per 167 tūkst. eurų

Nuo gaisro Viršuliškėse nukentėjusiems daugiabučio gyventojams Lietuvos Raudonasis Kryžius jau išmokėjo visuomenės suaukotą daugiau kaip 167 tūkst. eurų sumą.

„Tokią sumą Raudonasis Kryžius praėjusią savaitę pervedė tiesiai į nukentėjusių žmonių sąskaitas“, – Eltai teigė organizacijos atstovė Luka Lesauskaitė, pažymėdama, jog aukoti nukentėjusiesiems bus galima ir toliau.

Pasak L. Lesauskaitės, visuomenės suaukota finansinė parama nukentėjusioms šeimoms pervesta lygiomis dalimis. Iš viso finansinės paramos kreipėsi 29 butų savininkai ir 4 nuomininkai.

Taip pat papildoma išmoka skiriama priklausomai nuo gyvenusių žmonių skaičiaus, pridedant 10 proc. kiekvienam papildomam gyventojui nuo bazinės sumos, maksimalią papildomą išmoką skiriant specialioms aplinkybėms – jei vienas iš gyventojų buvo su negalia, specialiais poreikiais arba gyventojo žūties atveju, nurodo organizacijos atstovė.

Tokią sumą Raudonasis Kryžius praėjusią savaitę pervedė tiesiai į nukentėjusių žmonių sąskaitas.

Renkama ir parama daiktais

Anot L. Lesauskaitės, šią savaitę nukentėjusieji taip pat jau gali atvykti atsiimti paramos daiktais.

„Šeštadienį organizavome ir paramos daiktais akciją – ji išėjo labai didelė, žmonės daug prinešė. (...) Tai šią savaitę jau nukentėjusieji atvykta pasiimti, ko jiems reikia. Formuojami ir būtiniausių daiktų paketai – patalynė, puodai, indai, įrankiai, baldai, nes žmonės šią savaitę jau kraustosi į socialinius būstus, kuriuose, didžiojoje dalyje, nėra absoliučiai nieko“, – Eltai sakė L. Lesauskaitė.

„Žmonės atnešė ir smulkiosios elektronikos, radijo prietaisų – turėjome labai aiškų poreikį, nes buvome padarę poreikių lenteles, kur žmonės sužymėjo, ko jiems reikia, kiek yra šeimos narių ir pan.“ – pridūrė Raudonojo Kryžiaus atstovė.

Ji pažymėjo, jog visuomenė ir toliau aktyviai aukoja nuo gaisro nukentėjusiems gyventojams – per mažiau nei savaitę nuo pirmojo paramos išdalinimo surinkta dar beveik 10 tūkst. eurų. Todėl, anot L. Lesauskaitės, aukojimo linijos, stebint tokį visuomenės aktyvumą, lieka atviros.

„Stebėsime aukojimo tempą, jo nestabdome, nes matome, kad žmonės dar nori aukoti – nuo trečiadienio, kai išdalinome tą pirminę sumą, per beveik savaitę yra surinkta dar apie 10 tūkst. eurų“, – sakė L. Lesauskaitė.

Kaip pirmadienį pranešė Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė, gaisro suniokoto Viršuliškių daugiabučio gyventojus iki sausio 25 dienos taip pat pasieks ir tikslinės savivaldybės skiriamos paramos išmokos.

„Iš 32 prašymų net 22 mes galėsime išmokėti maksimalaus dydžio (...), virš 7 tūkst. dydžio išmoką“, – žurnalistams pirmadienį sakė S. Bieliūnė.

Tuo metu kitoms apdegusio daugiabučio šeimoms, kurių pajamos viršija nustatytą ribą, bus išmokėtos 1,1 tūkst. eurų siekiančios išmokos, patikslino vicemerė.

ELTA primena, kad sausio pradžioje sostinės Viršuliškių gatvėje esančiame daugiabutyje įvykus keliems sprogimams kilo gaisras. Tarnybų duomenimis, gaisras išsiplėtė į keturis butus ketvirtame ir penktame aukštuose. Gaisro metu buvo pažeistos daugiabučio konstrukcijos, įgriuvo tarp degančių butų esanti perdanga.

Dėl kilusio gaisro iš viso evakuoti 30-ies butų gyventojai, 3 žmonės gaisro metu apsinuodijo smalkėmis, du namo gyventojai žuvo.

Vilniaus miesto savivaldybė gaisro įvykio vietoje paskelbė ekstremaliąją situaciją. Taip pat buvo suformuota avarijos tyrimo komisija, kuri šios savaitės pirmadienį nutarė imtis neatidėliotinų veiksmų, sutvirtinant daugiabučio konstrukciją.

Policija renka informaciją tyrimui dėl gaisro aplinkybių. Taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geroves ministerija ;)

Geroves ministerija ;) portretas
Greiciau pirkit zmonems daugiabuti. Kiek cia dar uzsiiminesit nesamonem? Sugadino dvieju iejimu nama, o pinigu skyre vienam butui?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių