Savivaldybė nukentėjusiems nuo gaisro Viršuliškėse skyrė daugiau nei 260 tūkst. eurų

Metų pradžioje dėl gaisro be namų likusiems Viršuliškių g. 101 daugiabučio gyventojams Vilniaus miesto savivaldybė iš viso jau skyrė daugiau nei 260 tūkst. eurų vertės paramos.

Kaip trečiadienį skelbia savivaldybė, iš viso gauti 38 prašymai skirti išmoką. Įvertinus vidutines nukentėjusių gyventojų pajamas, maksimalaus 7 260 eurų dydžio tikslinė pašalpa skirta 22 pareiškėjams. Taip pat 16 pareiškėjų išimties tvarka skirta 1 100 eurų dydžio vienkartinė išmoka.

Patenkinus visus prašymus dėl išmokų skyrimo, skubos tvarka nukentėjusiems pirmadienį išmokėta kiek daugiau nei 177 tūkst. eurų.

Savivaldybė taip pat gavo 16 prašymų suteikti socialinį būstą. Jie ne eilės tvarka skirti visiems prašiusiems gyventojams. Tris mėnesius socialiniame būste apsigyvenusioms šeimoms nereikės mokėti komunalinių ir nuomos mokesčių.

Savivaldybės taryba trečiadienį taip pat spręs dėl galimybės vienus metus tęsti nuo gaisro nukentėjusių žmonių apgyvendinimą suteiktuose būstuose socialinio būsto nuomos sąlygomis ir dėl būsto nuomos mokesčio kompensacijos skyrimo, jei jis išsinuomojamas rinkoje.

Ekstremaliosios situacijos padarinių šalinimui ir laikinam nukentėjusiųjų apgyvendinimui naudojamos mero rezervo fondo lėšos, išmokoms – savivaldybės biudžeto lėšos.

„Siekdami operatyviai padėti nukentėjusiems gyventojams, paskelbėme ekstremaliąją situaciją – tai leido lengviau valdyti situaciją ir teikti pagalbą. Būtiniausią pagalbą operatyviai teikė ir nevyriausybinės organizacijos, prisidėjo tūkstančiai žmonių“, – pranešime cituojamas Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas, dėkojantis visiems prisidėjusiems prie paramos nukentėjusiems nuo gaisro.

Finansinę paramą ir pagalbą daiktais jiems taip pat rinko nevyriausybinės organizacijos. Lietuvos Raudonajam Kryžiui neabejingi žmonės paaukojo apie 150 tūkst. eurų, kiekvienai šeimai skirta vienoda pinigų suma. Įvairia parama prisidėjo organizacijos „Gelbėkit Vaikus, „Maisto bankas“.

Šiuo metu, Vilniaus savivaldybės skaičiavimu, viešbutyje vis dar gyvena 25 žmonės, tačiau šią savaitę didžioji dalis persikels į jiems suteiktus socialinius būstus. Kambarių nuomos ir maitinimo išlaidos iki sausio 29 dienos savivaldybei sieks 39,6 tūkst. eurų.

Savivaldybė toliau rūpinasi namo Viršuliškių g. 101 apsauga ir avarinės situacijos šalinimu. Iki šiol už avarinės situacijos šalinimą ir apsaugą savivaldybė iš viso sumokėjo apie 43 tūkst. eurų.

Gaisras Viršuliškėse esančiame daugiabutyje kilo sausio pradžioje, jo metu žuvo du žmonės – nepilnametis ir suaugęs asmuo. Nelaimės metu evakuota 30 butų, dėl padarinių pastato neleidžiama eksploatuoti.

Kaip skelbė savivaldybė, dėl gaisro be pastogės liko 57 namo gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gina

Gina portretas
Gėda Vilniaus miestui ir vyriausybei. Ukrainą remia o čia še tau devintininės. Ukrainai be abejo reikia,bet čia mūsų lietuviai dirbę ir patekę į bėda gauna šnypšt.

Tai

Tai portretas
visiems skyre tik vienam butui!? Tai bus komuna!

senis

senis portretas
suaukuotus ir skirtus pinigus reikėjo nukreipt į namo remonta tai nors nauda būtu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių