STT: Vilniaus rajono savivaldybės taryba įtvirtino nepagrįstas pareigybes, išmokas

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajono savivaldybės taryba nepagrįstai įtvirtino referentų pareigybes, kai kurias papildomas išmokas tarybos nariams, nustatė tarybos veiklos reglamento vertinimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kaip ketvirtadienį pranešė tarnyba, šis antikorupcinis vertinimas atliktas Vilniaus rajono mero Roberto Duchnevičiaus prašymu.

STT nustatė, kad vasario pabaigoje pakeistame reglamente įtvirtintos Vietos savivaldos įstatyme nenumatytos pareigybės – frakcijų referentai, dirbantys pagal darbo sutartis: nuo pusės iki penkių etatų priklausomai nuo frakcijos dydžio.

Taip pat įtvirtinta, kad frakcijoms kartu su referentais būtų užtikrintas aprūpinimas tik tai frakcijai priskirtomis neapibrėžtomis patalpomis ir techninėmis priemonėmis, nenumatant, kad šios patalpos būtų įrengiamos tik savivaldybės patalpose.

Kaip pažymėjo STT, vietos savivaldos įstatymas nenumato nei frakcijų referentų pareigybių, nei atskirų frakcijoms priskirtų patalpų su techninėmis priemonėmis nuomos ar įsigijimo bei išlaikymo savivaldybės biudžeto ir mokesčių mokėtojų lėšomis.

Be to, tarybos veiklos reglamento pakeitimais siekta grąžinti įstatymu panaikintas papildomas išmokas, kurias apmokėtų savivaldybės administracija Vilniaus rajono savivaldybės tarybos nariams – frakcijos reprezentacinių išlaidų kompensavimą ir papildomą iki 20 eurų apmokėjimą komitetų pirmininkams už mobiliojo ryšio pokalbius.

Su Vietos savivaldos įstatymu nederantys tarybos veiklos reglamento pakeitimai, anot STT, buvo priimti ir įsigaliojo šių metų vasario 24 dieną, išskyrus minėtą reprezentacinių išlaidų apmokėjimą – papildomas apmokėjimas už pokalbius telefonu liko.

„Tokia situacija vertintina ydingai tiek antikorupciniu, tiek savivaldybės lėšų naudojimo racionalumo ir teisėtumo požiūriais, rodo atsainų Vilniaus rajono savivaldybės tarybos požiūrį į skaidrumą bei antikorupcinės aplinkos formavimą savivaldybėje“, – nurodė STT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių