„Teo LT“ į naują duomenų centrą Vilniuje planuoja investuoti 10 mln. litų

  • Teksto dydis:

Integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja "Teo LT" antrąjį 2015-ųjų pusmetį atidarys naują duomenų centrą Vilniuje, investicijos į kurį sieks 10 mln. litų.

"IT - prioritetinė "Teo LT" veiklos sritis, todėl nuolat investuojame į naujausias technologijas ir stipriname poziciją rinkoje. Savo duomenų centruose mes teikiame ne tik IT infrastruktūros prieglobos paslaugas, bet ir įvairias IT valdymo paslaugas bei saugumo sprendimus", - pranešime spaudai sakė "Teo LT" Verslo klientų padalinio vadovas Aleksandras Samuchovas.

Pasak jo, naujasis duomenų centras bus aštuntasis bendrovės valdomas duomenų centras. Tikimasi, kad tokia plėtra suteiks "Teo LT" daugiau konkurencingumo ir Lietuvos, ir užsienio rinkose, ypač - IT paslaugų eksporto segmente.

Naujo duomenų centro projekto generalinė rangovė yra elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovė "Fima". Duomenų centras statomas griežtai laikantis aukšto patikimumo lygio "Tier III" reikalavimų ir bus sertifikuojamas "Uptime Institute".

Švedijos "TeliaSonera" valdo 88,15 proc. "Teo LT" akcijų, kurios kotiruojamos "Nasdaq Omx" Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių