Ūkininkų atstovas po susitikimo su I. Šimonyte: aptarsime protesto rezultatus ir spręsime, ką daryti

Susitikimo su protestuojančių ūkininkų atstovais metu ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pažadėjo panaikinti reikalavimą ūkininkams atkurti daugiametes pievas, teigia Žemės ūkio tarybos pirmininkas (ŽŪT) Ignas Hofmanas. Taip pat, anot jo, tolimesnės ketvirtadienio derybos su institucijomis nulems, ar ūkininkų protesto akcija tęsis.

„Situacija be abejo keičiasi, išgirdome naujų pažadų ir įsipareigojimų. Akcizų projektai parengti, turės Seimas apsispręsti. Bet kas yra nauja, kad daugiamečių pievų problemą premjerė pažadėjo išspręsti ir atšaukti išsiųstus pranešimus, kuriuos gavo ūkininkai, atkurti daugiametes pievas“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė I. Hofmanas.

„Mes šiandien, kadangi bėgame nuo vienos valdžios institucijos į kitą, tai apsitarsime rezultatus ir spręsime kolektyviai žemės ūkio tarybos formate. Stengsimės paskelbti šiandien arba rytoj iš ryto“, – paklaustas, ar pasiekimai pakankami, jog protestas būtų nutrauktas, teigė jis.

Jis paminėjo, kad anot premjerės, daugiamečių pievų klausimas bus sprendžiamas tiek Europos, tiek nacionaliniu lygiu.

„Vienas būdas – spręsti Europos Komisijos lygiu, iš jos gaunant teigiamą atsakymą. Kitas – nacionalinė teisė“, – paminėjo jis.

ELTA primena, jog šią savaitę nuo antradienio iki penktadienio Vilniuje vyksta ūkininkų protestas – į Vilnių suvažiavę apie 1,3 tūkst. traktorių.

Protestuojantys ūkininkai reikalauja atšaukti prievolę atkurti daugiametes pievas, grąžinti senąją žymėto dyzelino naudojimo tvarką, panaikinti nuo šių metų pakeltą akcizą suskystintosioms naftos dujoms (SND), spręsti vadinamąją pieno krizę, atsisakyti saugomų teritorijų plėtros, sustabdyti rusiškų grūdų tranzitą.

Trečiadienį šiuos reikalavimus protestuotojai išsakė Kęstučiui Navickui ir aplinkos ministrui Simonui Gentvilui, jie abu susirinkusiųjų buvo nušvilpti.

Vyriausybė trečiadienį išplatintame pranešime teigė, jog Ministrų kabinetas siekia spręsti ūkininkų keliamas problemas, pavyzdžiui, atliepiant reikalavimus dėl žymėto dyzelino ir SND, jau įregistravo Akcizų įstatymo pakeitimus.

Prie LŽŪT organizuojamos akcijos taip pat prisijungė ir Privačių miško savininkų asociacija, sostinėje matyti stovinčių protesto miškovežių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne taip ilgai

Ne taip ilgai portretas
Raše ant trakt išsimokes bankui iki 2027 tada bus rojus ūkinknkui nebebus palukanu bankui

Senukas

Senukas portretas
Derliu nueme suvažiavo pasirodyt kaip atkuto o buvo vargšai su belorus traktoreliais i Briueseli važiavo

Ineta

Ineta portretas
Rašau NUOMONEI, nors neišsiduok, kad dundukas ar dundukė esi. Tie traktoriai yra bankų, t. y. jie žmonės moka mokesčius su palūkanomis ir ne iš gero važiavo su traktoriais į Vilnių
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių