V. Benkunskas sako peržiūrintis teisės aktus dėl nesaugomų medžių kirtimo

Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas sako peržiūrintis teisės aktus dėl nesaugomų medžių kirtimo.

„Iš esmės tos problemos yra aktualios, kurias turime pastaruoju laikotarpiu, ypač dėl nesaugotinų medžių (...) Peržiūrime visus teisės aktus, ką reikėtų pakoreguoti, kad valstybė ir savivaldybės turėtų kontrolę ir galėtų iš esmės nebėgti paskui įvykius ir kai kuriais atvejais gal užkardyti galimą padarytą žalą“, – pirmadienį LRT televizijai sakė V. Benkunskas.

Anot jo, kai kuriais atvejais norint nukirsti medžius, augalus, kurie yra ant statinių, inžinerinių tinklų, turėtų būti įvestas privalomas derinimas ar sutikimas tą daryti.

Rezonanso visuomenėje sulaukė bendrovės „Dobilo daigas“ projektas dėl kavinės rekonstrukcijos J. Basanavičiaus g. 14A sostinėje, nes jame numatoma pašalinti devynis medžius, kurie esą gadina pastatą ir atraminę sienelę.

Anot įmonės, nepašalinus medžių, būtų neįmanoma atlikti rekonstrukcijos, be to, jie ardo pastatus, atraminę sieną.

Bendrovė praėjusį antradienį pranešė stabdanti darbus vadinamajame Romano Gary skvere ir lauksianti Vilniaus apygardos prokuratūros bei Kultūros paveldo departamento tyrimų rezultatų.

Sostinės J. Basanavičiaus gatvėje vilniečiams ir miesto svečiams prieš dvi savaites protestuojant prieš medžių kirtimą, teritoriją nuomojančios įmonės atstovai neatvyko.

Šalia šių medžių stovi skulptūra „Berniukas su batu“, skirta pagerbti Vilniuje vaikystėje gyvenusį žinomą prancūzų rašytoją Romaną Kacevą, kūrusį Romain'o Gary pseudonimu.

Minėtame pastate J. Basanavičiaus gatvėje yra įsikūrusi kavinė. Ji, kaip ir visas Geležinkelių valdybos pastatų kompleksas, turi kultūros paveldo objekto statusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
MANIAKAS MEDKIRTIS....

Debilas

Debilas portretas
KIRSTI, DEGINT, NAIKINT.....

juoko -darbs jeigu nebuti dramatiska ,

juoko -darbs jeigu nebuti  dramatiska , portretas
Sitas irgi pakalbes ir tuom baigsis,matos kas per valdzia dirba vilniuje,kur simasiaus darbu tirimas,kur nuplauti pinigai,papirko neblogai jis juos,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių