Vairuotojų laukia staigmena: nežinosite, kuris matuoklis tikras

  • Teksto dydis:

Sostinės gatvėse – staigmena vairuotojams. Vilniuje bus įrengti keturi stacionarūs greičio matuokliai ir dešimt greičio matuoklių-imitacijų. Skelbiama, kad jau pradėti montavimo darbai. Tiesa, tikrieji matuokliai nuolatos keis vietas. Beje, po miestą keliaus ir pačios greičio matuoklių imitacijos.

Vilniaus savivaldybės Infrastruktūros grupės vyresnysis patarėjas Arūnas Visockas papasakojo apie naujus greičio matuoklius.

– Kodėl bus įrengti imitaciniai greičio matuokliai? 

– Gal per skambiai pasakyta, kad imitaciniai. Bus įrengta dešimt greičio matuoklių korpusų ir vienas kilnojamas greičio matuoklis, kuris bet kuriuo momentu gali atsirasti viename iš tų dešimties. 

– Bet važiuojant pro greičio matuoklio korpusą, nežinosi, ten – tikras greičio matuoklis ar ne? 

– Tikrai taip. 

– Kodėl nuspręsta įrengti ne dešimt tikrų, o dešimt imitacinių greičio matuoklių? 

– Taupant lėšas. Manome, kad pasiteisins ir greičio matuoklių imitacijos, kai bet kuriuo momentu gali atsirasti tikras greičio matuoklis. Vairuotojai bus atidūs ir tose vietose greičio neviršys. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar tai sudrausmins vairuotojus?

– Be abejo.

– Kiek dabar Vilniuje yra greičio matuoklių? Ar jie sudrausmina vairuotojus? Ar vairuotojai sulėtina greitį?  

– Greičio matuokliai visada sudrausmina vairuotojus. Dabar statysime keturis stacionarius greičio matuoklius ir dešimt vietų, kur bus matuojamas sektorinis greitis.  

– Ar tie greičio matuokliai bus keliaujantys? Nebus taip, kad jie bus pastatomi dešimtyje vietų ir tik ten stovės? Jie kažkur keliaus?  

– Taip, yra 60 vietų sąrašas. Matant būtinybę, imitacinį greičio matuoklį bus galima perkelti į kitą vietą.  

– Kaip nustatoma, kur statyti greičio matuoklį? Ar ten, kur didelis greitis, pavyzdžiui, Geležinio Vilko gatvėje? Ar ten, kur žmonės pasiskundžia, kad „laksto“ vairuotojai?  

– Visur, kur matome vairuotojus viršijančius greitį: prie mokyklų, darželių, ten, kur yra „juodosios dėmės“. Tos vietos buvo parinktos vertinant eismo saugumą. Labai aktualus dalykas, kadangi tai – sektorinis greičio matuoklis, ruožas negali būti trumpesnis nei 400 metrų. Tai irgi buvo vertinama.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
turi pinigu visokiems ,,feikams''. visus pavercia ,,nusikalteliais''

Tam Anonimas

Tam Anonimas portretas
Kiek Bilotaitė pasodino tokių kaip tu policininkų prie kompiuterių, kad visuose komentaruose įkyriai vaidintų „pritariančius piliečius“ policijos išsidirbinėjimams?

bigcatwar

bigcatwar portretas
..ar meluoti yra teiseta??? Siulau dar karta perskaityti bk kodeksa...ir teises pagrindus...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių