Vieną populiariausių sostinės paplūdimių apsupo kontrolieriai: gresia baudos net už du pažeidimus

Atvykus prie vandens telkinio su automobiliu – gali likti ir neišsimaudęs. Vienas populiariausių sostinės paplūdimių poilsiautųjų sulaukia net darbo dienomis. Žmonės skundžiasi – automobiliai netelpa. Kontrolieriai baudžia jei pastatoma bent metras nuo aikštelės. Aplinkosaugininkai sako, jog palikus mašiną kur negalima – gresia bauda ir už gamtą žalai.

Net darbo dieną prie Žaliųjų ežerų paplūdimio poilsiautojų netrūksta. Tačiau surasti vietą automobiliui savaitgaly gali ir nepavykti. 

Aplink parkavimo aikštelę zuja kontrolieriai. Per beveik tris mėnesius nuo maudymosi sezono pradžios jau užfiksuota per 200 parkavimo pažeidimų. 

„Didžioji dauguma jų yra dėl rinkliavos nesumokėjimo. Kita pažeidimo dalis – kelio ženklo sustoti ir stovėti draudžiama nepaisymas“, – teigė „Judu“ klientų patirties vadovė Lina Juknevičienė. 

Nuo Žaliųjų ežerų gatvės iki automobilių aikštelės sustatyti ženklai – sustoti ir stovėti draudžiama. Nepaisant jų, rinkliavos zona įeina į šią kelio atkarpą, kurioje stovi minėti ženklai. 

Tu pats renkiesi, kiek nori į problemą patekti.

„Kol kas yra neatnaujinti žemėlapiai tiek mūsų puslapyje, tiek programėlėje. Nes darbai dar vis vyksta – šiemet ten buvo didelės apimties rekonstrukcijos“, – aiškino L. Juknevičienė.

„Judu“ transformacijos vadovas pripažįsta – po kelio rekonstrukcijos vietos automobiliams sumažėjo. 

„Mes, kaip organizacija, siūlome alternatyvas, kaip būtų galima keliauti link vandens telkinių. Tu pats renkiesi, kiek nori į problemą patekti“, – sakė „Judu“ judumo transformacijos vadovas Jonas Damidavičius. 

Anot „Judu“ atstovo, Žaliųjų ežerų paplūdimiai yra rekreacinė teritorija, įsikūrusi prie regioninio parko, todėl išasfaltuoti naują parkavimo aikštelę – nėra galimybių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Aplinkosaugininkai pastebi, kad vasarą daugiau žmonių renkasi poilsį gamtoje. Anot Aplinkos skyriaus atstovo, atitinkamų taisyklių nesilaikymas gali sukelti žalą gamtai. 

„Jeigu planuojate pastatyti automobilį miškuose, reikėtų tai daryti tik tam skirtose vietose. Jeigu tokių vietų nėra, tai kelio pakraštyje“, – patarė Vilniaus aplinkos apsaugos skyriaus vyresnysis patarėjas Markas Kladčenko. 

Nuo vandens telkinių atstumas turi būti išlaikytas 25 m. Šiame atstume draudžiama važiuoti ir statyti motorines transporto priemones.

„Jeigu aplinkosaugininkai pastebės, kad transporto priemonė yra netvarkinga ir iš jos laša kažkokie pavojingi aplinkai skysčiai, galimai bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala“, – pabrėžė M. Kladčenko.

Nusižengimą padarius pirmą kartą – gaunamas tik įspėjimas. Vėliau bauda siekia nuo 30 iki 150 eurų, o juridiniam asmeniui nuo 60 iki 230 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių