Vilniaus Antakalnio kapinėse pradėti paminklo sovietų kariams likučių išmontavimo darbai

Vilniaus Antakalnio kapinėse antradienį pradėti paminklo sovietų kariams likučių išmontavimo darbai. Kaip praneša Vilniaus miesto savivaldybė, jau pradėtas ardyti paminklo postamento betoninis pagrindas, valomos užbetonuotos siūlės tarp granito blokų.

„Perpiet planuojama pradėti granitinių blokų demontavimą, jie bus pervežti į laikiną sandėliavimo aikštelę“, – teigiama Eltai perduotame savivaldybės komentare.

Nurodoma, jog vėliau visi kompozicijos elementai bus perduoti Grūto parkui. Nuosavybės teise paminklas ir toliau priklausys sostinės savivaldybei.

Kaip skelbta anksčiau, paminklo išmontavimo darbų vertė – 71 tūkst. eurų, juos atliks konkursą laimėjusi įmonė „LB Construction“.

ELTA primena, jog paminklas sovietų kariams Antakalnio kapinėse pradėtas ardyti 2022-ųjų gruodį. Tąkart išmontuotos šešios stelos, jos iki šiol saugomos „Grindos“ aikštelėje.

Tąkart darbai turėjo įvykti dar anksčiau – iki lapkričio 1-osios – tačiau suplanuotus darbus sutrikdė Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitetas, pranešęs apie memorialui pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones.

Į JT dėl paminklo apsaugos tąkart kreipėsi etniniais rusais prisistatę Kazimieras Juraitis, Dmitrijus Glazkovas, Tatyana Brandt ir Anastasiya Brandt. Jie teigė, kad Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas demontuoti stelas Antakalnio kapinėse pažeidžia jų tautinių mažumų teises ir teisę į privataus ir šeimos gyvenimo gerbimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmonės kalbėjo Meškuičiuose,

Žmonės kalbėjo Meškuičiuose, portretas
kad po Kryžių kalno suniokojimo tuometis kolchozo pirmininkas ir kryžius vartęs traktoristas susirgo neaiškiomis ligomis ir mirė kančiose...

Pilietis

Pilietis portretas
Tu, kurie tikrai islaisvinno lietuva, paminklai griaunami, o statomi visokiem banditam kurie po karo zmones apiplesinejo- alia partizanam

va taip

va taip portretas
O paskui stebimės, ir iš ko šitie paršeliai išmoko kriuksėti? Laike ir visatoje bumerango dėsnis dar neatšauktas.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių