Vilniaus centre – pats tikriausias daržas: nusiskinti daržovių gali kiekvienas norintis

  • Teksto dydis:

Vilniaus centre atsirado neįprastas objektas –  pats tikriausias daržas. Iš pradžių vilniečių vertintas skeptiškai, dabar jis iš tiesų džiugina praeivius. Darže galima rasti ir nusiskinti pomidorų, moliūgų, kopūstų, cukinijų, salotų ir daugiau gerybių. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

Miesto daržas buvo pasodintas dar pavasarį. Daržo prižiūrėtojas, kiekvieną dieną jį laistantis, teigė, jog visa, kas buvo pasodinta labai gerai užderėjo, o ypač – burokai, cukinijos, pomidorai, mėta. Jo teigimu, užaugo net gėlės, kurios, nebuvo tikėtasi, kad prigis, o daržas labai patinka ir vaikams.

Vilniaus miesto parkų kraštovaizdžio architektė Vaiva Marozienė sakė, jog gerai matosi, kurie augalai jaučiasi gerai. Anot jos, mėtos, mongoldai, kopūstai jaučiasi puikiai, bet moliūgai ir pupos atrodo šiek tiek prasčiau. V. Marozienės teigimu, daržas yra labai gerai prižiūrimas, dažnai laistomas ir ji tikisi, kad derlius bus gausus.

Pakalbinta praeivė pasakojo, kad panašūs dalykai yra labai populiarūs Skandinavijoje – tenai želdina stogus, balkonus, taip pat augina daržoves bei vaisius mieste.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kitai praeiviai daržas mieste atrodė labai neįprasta, tačiau ji džiaugėsi tokia naujove.

Šalia daržo esančių parduotuvėlių darbuotojai taip pat prisideda prie daržo priežiūros – aprenka šiukšles, pažiūri, kad niekas jo nenuniokotų – tokiu būdu nereikia samdyti papildomos apsaugos.

V. Marozienė tvirtino, jog didžiausia jos baimė yra, kad kas nors nepasiskintų derliaus anksčiau negu ateis laikas, taip pat, kad žmonės neprišiukšlintų. Ji teigė, kad yra tekę ir kai ką pasodinti atgal į žemę, kai žmonės išrovė per anksti. Vis dėlto, Vilniaus miesto parkų kraštovaizdžio architektė džiaugėsi, kad žmonės su miesto daržu elgiasi gana kultūringai.

Toks didelis daržas Vilniuje yra pasodintas pirmą kartą. Yra mažesnių bendruomenių, kurios turi savo darželius, tačiau dar nėra buvę tokio dydžio daržo miesto centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Ar didesnės nesąmonės neitų sugalvoti.po metų kitų lėks pas gydytojus kad šviną iškrapštytų iš organizmo,geriau ant stogų ,dar geriau ant debesų

Antras \\\\\.../////

Antras  \\\\\...///// portretas
š'Mąšnius su pliažu ant asfalto.___Kas valgys dulkėm,dūmais apnuodytas daržoves,nebent o'Žio planas,išnaikint 1/4 žmonijos.

Gerda

Gerda  portretas
Nuostabus daržas! Jame ne tik daržovės dera, bet ir gėlės žydi bei prieskoninės žolelės žaliuoja :). Puiki idėja, tad kitais metais prie savo sodybos planuoju tokį darželį turėti :)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių