Vilniaus rajono savivaldybė pradėjo mokėti išmokas per Lietuvos paštą: atsiimti iki 28 d.

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajono savivaldybė praneša, kad ketvirtadienį socialinė pašalpa ir tikslinės kompensacijos už priežiūrą ir slaugą Vilniaus rajono gyventojams pradedamos mokėti per Lietuvos paštą.

 „Gyventojams priklausančius mokėjimus pavyksta atstatyti greičiau nei buvo galima tikėtis po to, kai pamatėme kibernetinės atakos padarinius“, – išplatintame pranešime cituojamas Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič.

Savivaldybė ragina gyventojus nedelsti ir iki šių metų gruodžio 28 dienos (imtinai) atsiimti jiems priklausančius pinigus Lietuvos pašto skyriuose.

Socialinė pašalpa ir tikslinės kompensacijos už priežiūrą ir slaugą taip pat pradėtos pervesti į gyventojų sąskaitas bankuose.

Kaip nurodoma pranešime žiniasklaidai, Vilniaus rajono gyventojams, kuriems šios išmokos būdavo pristatomos į namus, nieko papildomai daryti nereikia, pasak savivaldybės, jos bus pristatytos tokiu pačiu būdu.

Vilniaus rajone socialinę pašalpą gauna daugiau kaip 2 tūkst. žmonių, jiems pervedama suma siekia apie 300 tūkst. eurų. Tikslinę kompensaciją už priežiūrą ir slaugą gauna daugiau nei 3 tūkst. gyventojų, kuriems skiriama apie 650 tūkst. eurų.

ELTA primena, kad gruodžio pradžioje pranešta apie įvykusią kibernetinę ataką Vilniaus rajono savivaldybėje.

Informacija apie incidentą buvo perduota Nacionaliniam kibernetinio saugumo centrui bei informuotos kitos atsakingos institucijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių