Vilniaus taryba nepritarė vaikų ir jaunimo klubų reorganizacijai – sujungti tik du

Vilniaus taryba trečiadienį pritarė tik dviejų vaikų ir jaunimo klubų, „Kregždutė“ ir „Klevas“, sujungimui, kitų klubų veiklos nutraukimui arba likvidavimui bei įstaigų reorganizacijai nepritarta.

„Lieka viskas taip pat, apart „Kregdžutė“ prisijungė prie „Klevas“. Pokyčiai minimalūs“, – BNS sakė sostinės savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorius Vidmantas Mitkus.

Anot jo, „Kregdžutei“ ir „Klevui“ vadovauja tas pats vadovas.

Klausimas dėl savivaldybės administracijos inicijuotos neformalaus ugdymo reformos pastarosiomis savaitėmis kėlė kai kurių politikų, sostinės tėvų pasipiktinimą.

Pokyčiai minimalūs.

Švietimo komiteto pirmininkas, valdančiųjų konservatorių atstovas Liutauras Kazlavickas tarybai siūlė keturias įstaigas, tarp jų Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centrą, Vilnios moksleivių kūrybos namus, Jaunųjų turistų centrą ir Saugaus miesto eismo centrą palikti veikti kaip savarankiškas įstaigas.

Keturias įstaigas, „Jaunystę“, „Lakštingalą“, „Meteorą“ ir „Verdenę“ siūlyta prijungti prie sostinės vaikų ir jaunimo centro „Hobiverse“, dar kelias įstaigas siūlyta suporuoti – „Kregždutę“ su „Klevu“, o „Žirmūnus“ su „Šatrija“.

Sprendžiant dėl konkrečių įstaigų likvidavimo, reorganizacijos, prieš pasisakė 24-25 politikai, pritarė apie 20, likusieji susilaikė.

Tarybos narys, opozicinio Nacionalinio susivienijimo atstovas Aleksandras Nemunaitis teigė, kad sostinės jaunimo reikalų koordinatorius Vidmantas Mitkus dar neseniai teigė tik sausį galėsiąs pristatyti vaikų ir jaunimo klubų reorganizacijos klausimus, tad buvo nustebęs, kad skubos tvarka buvo sušauktas Švietimo komiteto posėdis.

„Dar vienas remarkas – jei pati reorganizacija ėjo su vienu pagrindinių šūkių – optimizacija, sutaupysim pinigų, šis klausimas nebuvo ekonomikos komitete net svarstomas“, – sakė tarybos narys.

V. Mitkus teigė siūlymus tarybai teikęs suderintus su administracija. Pokyčiais siekta efektyvinti klubų veiklą, juos prijungiant prie sostinės jaunimo centro, kuris turi didelę patirti ir įvairias metodikas, kurias galėtų pritaikyti mažesniuose klubuose. Taip pat siekta suvienodinti ugdymo kokybę, taip pat sutaupyti administracinių kaštų.

Vilniaus miesto opozicija – partijos „Laisvė ir Teisingumas“, Lietuvos Lenkų rinkimų akcijos bei Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos šią savaitę skelbė pasisakanti prieš Vilniaus miesto savivaldybės vadovų ketinimą likviduojamus vaikų ir jaunimo klubus prijungti prie Sostinės vaikų ir jaunimo centro „Hobiverse“.

Pasak opozicijos, klausimas dėl dalies įstaigų reorganizacijos turi būti svarstomi tik įvertinus šių biudžetinių įstaigų sujungimo ar prijungimo viena prie kitos perspektyvą ir tai aptarus su jų bendruomenėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KAIP VAIKAMS DIEGIAMQ PEDOFILIJA ..OGI LABAI PAPRASTAI..Tie viena pradinių mokyklų kartais sustoja automobilis su dviem vėliavomis...Ukrainos ir Lietuvos....Matau pro sporto salės langą kaip vaikučiai neturintis 10 metų šokinėja su LGBT vėliava...Nekaltas žaidimas ar vaikų seksualinė prievarta ????????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių